Ясен е началният час на финалния сблъсък на Sofia Open!

от в 01:10 на 02.10.2022
Мирела Николова

Измина седмица, изпълнена с множество емоции за българските фенове на тениса, които имаха възможността да се насладят на живо на играта на някои от най-добрите състезатели в "Арена Армеец". Днес обаче е денят, в който ще бъде изигран последният двубой от тазгодишното издание на Sofia Open.

Във финалния сблъсък един срещу друг ще се изправят най-младият участник в основната схема - 19-годишният Холгер Руне, и изненадата на надпреварата Марк-Андреа Хюслер. По пътя си към заключителния етап на турнира швейцарецът надделя над втория поставен Пабло Кареньо Буста и младата надежда на италианския тенис Лоренцо Музети, докато датчанинът преодоля съпротивата на топ поставения и шампион от последните две издания на турнира Яник Синер, който в полуфиналите получи контузия и бе принуден да се откаже от срещата.

Предстоящият мач между Руне и Хюслер ще бъде втори в историята на тяхното съперничество, след като по-рано през сезона двамата се срещнаха в двубой от турнира на клей в Бостад, от който швейцарският представител излезе като победител. Дали днес скандинавецът ще успее да вземе реванш за въпросното поражение, предстои да разберем във финала, стартиращ не преди 16:30 часа българско време.

Програмата за Ден 8 на Sofia Open:

Централен корт (начало 14:00 часа):

1. Оскар Оте/Фабиен Фалер - Рафаел Матос/Давид Вега Ернандес

2. Холгер Руне - Марк-Андреа Хюслер


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ясен е началният час на финалния сблъсък на Sofia Open! Мирела Николова
Теми:  
atp | Sofia Open 2022 | Марк-Андреа Хюслер | програма | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook