Ясен е началният час на мача за титлата между Джокович и Рууд на Nitto ATP Finals!

от в 00:05 на 20.11.2022
Мирела Николова

Измина поредният тенис сезон, който ни направи свидетели на знаменити обрати, множество изненади и първокласни сблъсъци, които заслужиха мястото си в историята на спорта. Появиха се първите сериозни признаци на дългоочакваната смяна на поколенията, но въпреки това Новак Джокович все още не е готов да отстъпи и през утрешния ден ще излезе на осмия си финал на Nitto ATP Finals в преследване на шестия си трофей в надпреварата, който би му гарантирал изравняване рекорда на Роджър Федерер по брой титли в турнира.

За да стори това обаче, сърбинът ще трябва първо да преодолее съпротивата на Каспър Рууд, който изпраща най-успешния сезон в кариерата си досега, по време на който достигна до финалите на Ролан Гарос и US Open, като също така достигна и до върховата за себе си втора позиция в световната ранглиста. До този момент двамата състезатели са се изправяли един срещу друг общо три пъти, като всеки един от мачовете е завършвал с успех за бившия №1. Любопитна подробност е, че всеки от двубоите се е състоял в Италия, като единият от тях датира от миналата година в Торино, когато белградчанинът надделява след победа в последователни сетове.

Дали световният №3 ще успее да развали проклятието си срещу Джокович и ще завоюва дебютен трофей във Финалния Мастърс, или 21-кратният шампион от Големия шлем ще запише пореден значим рекорд срещу името си, триумфирайки с шеста титла в надпреварата, предстои да разберем в неделя от точно 20:00 часа българско време, като двубоя ще можете да наблюдавате на обичайните линкове в Tennis.bg.

Програма за Ден 8 в Торино:

1. Никола Мектич/Мате Павич - Раджийв Рам/Джо Солсбъри (не преди 17:00 часа)

2. Новак Джокович - Каспър Рууд (не преди 20:00 часа)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ясен е началният час на мача за титлата между Джокович и Рууд на Nitto ATP Finals! Мирела Николова
Теми:  
atp | nitto atp finals turin | каспър рууд | новак джокович | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook