Ясен е началният час на сблъсъка между Надал и Рууд за трофея на Ролан Гарос!

от в 20:06 на 04.06.2022
Мирела Николова

След две седмици на здрави битки, изключителни драми, множество изненади и първокласен тенис утре е денят, в който ще стане ясен шампионът в тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция. Предстои ни сблъсък с огромен залог за Рафаел Надал, който при победа ще спечели своята рекордна 22-ра "мейджър" титла и така ще се откъсне с цели две крачки пред Новак Джокович и Роджър Федерер в битката за най-много трофеи от Големия шлем.

Единственото препятствие, което дели испанеца от исторически 14-и триумф във френската столица, се казва Каспър Рууд, който ще направи своя дебют в подобна фаза на турнир от Шлема. До този момент в надпреварата норвежецът демонстрира превъзходна игра и заслужено достигна до сблъсъка за титлата, но там го очаква възможно най-голямото предизвикателство на клей.

Според бившия №1 Евгени Кафелников именно Рууд може да спре Рафа по пътя към пренаписването на историята в тениса, ала дали ще се окаже прав, предстои да разберем в неделния ден в точно 16:00 часа българско време, когато се очаква Надал и Рууд да превземат корт "Филип Шатрие", за да решат съдбата на трофея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ясен е началният час на сблъсъка между Надал и Рууд за трофея на Ролан Гарос! Мирела Николова
Теми:  
atp | каспър рууд | програма | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook