Ясен е началният час на сблъсъка за титлата на Мастърса в Монте Карло!

от в 01:28 на 17.04.2022
Мирела Николова

Тазгодишното издание на Мастърса в Монте Карло определено ще остане трайно в съзнанието ни, тъй като най-добрият ни тенисист Григор Димитров достигна до полуфиналната фаза на надпреварата след серия от 4 последователни победи над топ състезатели и бе на крачка от място на финала, но за съжаление, отстъпи на Алехандро Давидович Фокина.

Испанецът прави турнира на живота си до момента, тъй като във втория кръг нанесе поражение на световния №1 Новак Джокович, след което удължи победната си серия и днес ще играе на своя дебютен финал на състезание от подобна категория. Задачата пред него обаче не е никак лесна, защото му предстои да премери сили с миналогодишния шампион Стефанос Циципас, който до този момент демонстрира впечатляваща воля за победа и изглежда напълно готов да дублира трофея си в Княжеството. 

Днешният двубой помежду им ще бъде трети в историята на тяхното съперничество, като всеки един от предходните е завършвал в полза на петия в света. Какво ще се случи днес обаче и дали приказката на Фокина в Монако ще завърши с щастлив край, или Циципас ще завоюва втори пореден трофей там, предстои да разберем точно в 15:30 часа българско време.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ясен е началният час на сблъсъка за титлата на Мастърса в Монте Карло! Мирела Николова
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | монте карло | програма | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook