Ясен е първият съперник на Григор Димитров в Барселона

от в 14:24 на 18.04.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров откри по прекрасен начин сезона си на червени кортове, след като се класира за полуфиналите в Монте Карло и показа първокласен тенис. Сега първата ни ракета се отправи към Испания, където ще вземе участие на ATP 500 надпреварата в Барселона. Българинът е поставен под номер 14 в основната схема, което означава, че стартира директно от втори кръг, а вече е ясно името на неговия първи съперник. Това е аржентинецът Федерико Кория, който постигна трудна трисетова победа над Маркос Гирон в откриващия етап на турнира.

Кория е изявен клейкортър и e спечелил три титли на ниво Чаланджър върху землена настилка. Освен това южноамериканецът е достигнал до единствения си ATP финал на червените кортове в Бостад, където губи от небезизвестния Каспър Рууд. 30-годишният състезател е от семейство със сериозни тенис традиции, тъй като е брат на Гилермо Кория, чийто талант можеше да го превърне в един от добрите играчи на неговото време, но контузиите имаха други планове и "Ел Маго" загуби единствения си финал от Големия шлем, пропилявайки преднина от 2:0 сета срещу Гастон Гаудио на Ролан Гарос през 2004-та година.

Федерико пък непрекъснато подобрява най-доброто си постижение в ранглистата и от тази седмица заема рекордната си 52-ра позиция, а днешната победа е сигурен знак, че ще го видим да дебютира в топ 50 при новото обновление на класацията. Всички тези обстоятелства трябва да ни покажат, че Григор не го очаква никак лесна среща и той трябва да даде максимума от себе си, за да се поздрави с успеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ясен е първият съперник на Григор Димитров в Барселона Калоян Соколов
Теми:  
atp | барселона | бгтенис | григор димитров | следващ съперник | федерико кория

Коментари





Следвайте ни в Facebook