Ясен е следващият опонент на Григор Димитров в Синсинати!

от в 21:29 на 17.08.2021
Диана Андреева

Григор Димитров постигна първи успех от близо два месеца насам, след като надделя над Роберто Баутиста Агут в откриващия си мач на турнира от сериите Мастърс 1000 в Синсинати. Българинът демонстрира изумително високо ниво на игра от първата до последната точка в двубоя и заслужено се поздрави с крайната победа - 6:3 6:4. В следващата фаза на надпреварата хасковлията ще търси реванш от Александър Бублик, който го надигра преди малко повече от един месец на Уимбълдън.

За да си осигури нов сблъсък с първата ни ракета, Бублик се справи със съпротивата на Маркос Жирон. Двамата сътвориха един истински оспорван двубой, който обаче в крайна сметка завърши в полза на световния номер 38 - 3:6 6:3 7:6(5).

Още от началните минути мачът бе много равностоен. Двамата тенисисти бяха стабилни от дъното на корта, ала продължителните разигравания обаче бяха доста по-често контролирани от Жирон. Представителят на домакините надиграваше своя противник благодарение на впечатляващия си форхенд, като именно това му позволи да реализира пробив в осмия гейм и в крайна сметка да открие общия резултат в своя полза.

Вторият сет стартира далеч по-оптимистично за Бублик, който реализира брейк още в първия възможен момент. Казахстанецът сериозно стабилизира представянето си в сравнение с първата част и успя да запази аванса си до самият край, с което възвърна паритета в общия резултат. Решаващият сет сложи подобаващ край на двубоя. Малко повече от 60 минути игра бяха нужни на Бублик, за да може все пак успя да се пребори за място във втория кръг и да реализира пълен обрат. Това стана факт след като той се наложи в заключителния дълъг гейм със 7:5. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ясен е следващият опонент на Григор Димитров в Синсинати! Диана Андреева
Теми:  
александър бублик | григор димитров | маркос жирон | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook