Ясни са имената на последните двама съотборници на Григор Димитров в Laver Cup

от в 10:27 на 18.09.2024
Елеонора Александрова

Флавио Коболи и Ян Ленард Щруф са двамата последни избрани представители за отбор "Европа" на Лейвър Къп. Двамата топ 40 тенисисти ще се присъединят към силния отбор на Стария континент, състоящ се от Григор Димитров, Карлос Алкарас, Александър Зверев, Даниил Медведев, Каспър Рууд и Стефанос Циципас, но ще бъдат в ролята на резерви и ще се включат единствено при контузия на някой от титулярните избраници на капитана Бьорн Борг.

Силният сезон, който двамата тенисисти правят, привлече вниманието на капитаните Бьорн Борг и Томас Енквист. Коболи осъществи своя голям пробив при мъжете през тази година, след като миналия сезон той беше извън топ 100, докато сега 22-годишният тенисист е под номер 32 в световната ранглиста и се радва на постоянни резултати в турнирите на най-високо ниво, като неговото най-голямо постижение бе дебютният му финал на ниво ATP, който дойде във Вашингтон, където отстъпи на Себастиан Корда.

Ян-Ленард Щруф, пък играе тениса на живота си на 34-годишна възраст, като най-после спечели първата си ATP титла, триумифирайки в Мюнхен. Към този момент Щруф е втора ракета на Германия и е под номер 37 в световната ранглиста, а от началото на сезона има победи над имена от ранга на Стефанос Циципас, Тейлър Фриц и Холгер Руне.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ясни са имената на последните двама съотборници на Григор Димитров в Laver Cup Елеонора Александрова
Теми:  
atp | европа | лейвър къп | любопитно | флавио коболи | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook