Ясно е докога ще отсъства Надал: Може да напусне топ 10 за пръв път от 19 години насам

от в 09:09 на 19.01.2023
Калоян Соколов

Рафаел Надал напусна по изключително тъжен начин Откритото първенство на Австралия, след като получи травма в областта на бедрото по време на втория сет от мача си срещу Макензи Макдоналд и доигра срещата в крайно лимитирано физическо състояние, което доведе до неговото поражение. Така защитаващият шампион трябваше да напусне трета поредна "мейджър" надпревара по здравословни причини и мнозина се питат дали славната кариера не Матадора не отива към своя финал.

Рафа обаче изрази готовност за пореден път да преодолее болката и да се завърне на най-високото си ниво, но изглежда ще трябва да почакаме известно време за обратната поява на испанеца в Тура. Това става ясно от последната публикация в социалните медии на 22-кратния шампион от Шлема, който разкрива как е преминал през Ядрено-магнитен резонанс и е било установено, че има травма от втора степен на илиопсоаса, която ще го извади от игра за период между 6 и 8 седмици.

Това е най-дълбокият мускул в човешкото тяло и е от ключово значение за здравето и баланса на физическо и психологическо ниво. Той представлява двойка огледално разположени от двете страни на тялото групи мускули, залавящи се за прешлените на гръбнака. Състоят се от мускулите Psoas major и Psoas minor, които се залавят съответно за последния гръден и поясните прешлени. Преминавайки през таза, те се съединяват с мускула Iliacus, за да се захванат чак в издатината на бедрената кост, като образуват една динамична ос точно в центъра на тялото.

Въпросните новини със сигурност означават, че Надал няма да се завърне на турнира в Дубай, където планираше да вземе участие след Аустрелиън Оупън и също така е под сериозна въпросителна дали ще го видим в Индиън Уелс и Маями. Припомняме ви, че бившият номер едно има да защитава 1100 точки от тилата си в Акапулко и достигането до финала на Мастърса в Индиън Уелс, така че ако не се завърне на корта през следващите два месеца, то той ще напусне световния топ 10 за пръв път от 19 години насам.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ясно е докога ще отсъства Надал: Може да напусне топ 10 за пръв път от 19 години насам Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | контузия | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook