Ясно е името на последния полуфиналист за Купа "Дейвис": Канада обърна Германия в трилър!

от в 05:34 на 25.11.2022
Мартин Петков

Финалите от тазгодишното издание на Купа "Дейвис", провеждащи се в Малага, се намират в разгара си и след като до момента отборите на Нидерландия, САЩ и домакините Испания се сбогуваха с надпреварата, то последният сблъсък от фазата на четвъртфиналите противопостави тимовете на Канада и Германия. Схватката се превърна в крайно драматична, след като "кленовите листа" инкасираха поражение в първия двубой, но впоследствие осъществиха пълен обрат и се поздравиха с победата след 2:1 точки, резервирайки си сблъсък срещу Италия за място на финала.

В съревнованието на вторите ракети Денис Шаповалов срещаше Ян-Ленард Щруф и според предварителните очаквания, то левичарят изгледаше в ролята на фаворит за успеха. Не така обаче се развиха събитията на корта за канадеца в следващите малко над часа, след като той първоначално изостана със сет пасив, който все пак съумя да навакса и макар в решителната част да отрази на два пъти мачбол, то световният номер 152 не се пречупи и триумфира за общо шести пъти от девет мача срещу този съперник, носейки първа точка на Бундестима - 6:3 4:6 7:6(2).

По този начин пред намиращия се в страхотна форма през последните два месеца Феликс Оже-Алиасим на хоризонта стоеше задачата на всяка цена да спечели в сблъсъка на първите ракети срещу Оскар Оте, за да остави страната си в мача. Световният номер 6 за пореден път не пропусна да демонстрира нагледно афинитета си към игра в зала, поради което уинърите се трупаха неспирно на сметката му, а началният удар функционираше все така безупречно и без да се изправи пред нито един брейкбол, изравни статуквото в генералния двубой - 7:6(1) 6:4.

При подобен сценарий всичко опира до тандемите на двете държави, които в случая бяха в състав Кевин Кравиц/Тим Пуетц за "маншафта" и Денис Шаповалов/Вашек Поспишил за канадския отбор. Фаворитите от европейския тим стартираха отлично заключителната битка и безпроблемно записаха откриващия сет в актива си, ала "кленовите листа" постепенно взеха инициативата на своя страна и установиха пълен контрол над случващото се, слагайки край на серията от осем поредни победи за Купа "Дейвис" на съперническото дуо, с което класираха родината си напред в състезанието - 2:6 6:3 6:3.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ясно е името на последния полуфиналист за Купа "Дейвис": Канада обърна Германия в трилър! Мартин Петков
Теми:  
Davis Cup | davis cup finals | вашек поспишил | Германия | денис шаповалов | канада | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook