Ястремска триумфира в Хуа Хин след фантастичен обрат срещу Томлянович

от в 14:48 на 03.02.2019
Калоян Пламенов

Младата украинка Даяна Ястремска триумфира в провеждащия се в Тайланд турнир в Хуа Хин, след като надделя след голям обрат в третия сет над австралийката Айла Томлянович след 6:2, 2:6, 7:6(3) за близо два часа и половина игра.

Намиращата се на 47-ата позиция в световната ранглиста състезателка проби на три пъти сервис гейма на своята противничка в първия сет - във втория, четвъртия и осмия гейм и допусна да бъде пробита само веднъж в частта.

Вторият сет се разви по горе-долу сходен начин, но в полза на Томлянович. Айла направи три пробива - в третия, петия и седмия гейм, и бе пробита само веднъж. Така мачът трябваше да се реши след трети и съответно решителен сет.

Ястремска поведе с 2:0 след ранен пробив, но последва страхотна серия от пет поредни гейма на нейната противничка. И макар да водеше с два пробива аванс и да сервираше на два пъти за мача, Томлянович тотално се провали. Ястремска изравни геймовете и докара сета до тайбрек в който изоставаше на два пъти с минипробив в началото, но се окопити и го спечели след 7:3 точки, а освен това взе и самата среща.

Това е неин втори трофей в кариерата, след като през октомври месец миналата година тя грабна титлата в Хонконг. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ястремска триумфира в Хуа Хин след фантастичен обрат срещу Томлянович Калоян Пламенов
Теми:  
айла томлянович | даяна ястремска | тенис | тенис новини | тенис турнир в хуа хин

Коментари





Следвайте ни в Facebook