"Явно 3 Шлема не стигат": Джокович недоумява защо Иванишевич не е треньор на годината

от в 18:05 на 14.12.2023
Калоян Соколов

Яник Синер несъмнено е играчът с най-голям напредък през настоящия сезон, като вече е сред основните претенденти за най-големите трофеи. 22-годишният играч отдавна е считан за един от най-големите таланти в мъжкия тенис, но досега имаше известни проблеми с физиката, което често го проваляше в 5-сетовите мачове и това го спираше по пътя към значимите титли.

Този недостатък обаче изглежда изцяло в миналото, а тaзи положителна промяна се дължи до голяма степен на треньорското дуо - Дарън Кейхил и Симоне Ваноци. Австралийският специалист се приъедини към щаба на Синер през настоящия сезон и бързо показа защо e извел цели трима състезатели до върха в световния тенис.

Младият италианец започна годината под номер 15, но не се нуждаеше от много време, за да пробие до рекордното си четвърто място, печелейки дебютната си Мастърс титла в Торонто, а накрая на сезона надви на два пъти Новак Джокович и изведе Италия до триумф в Купа "Дейвис".

Всичко това доведе до номинацията на Ваноци и Кейхил в категорията "треньор на годината", като от ATP решиха да връчат наградата именно на двамата наставници на Синер.

Изглежда обаче световният номер едно Новак Джокович не е напълно съгласен с връчването на тази награда и иронично коментира, че явно не е направи достатъчно, за да даде шанс на неговия наставник Горан Иванишевич да се поздрави с наградата:

"Поздравления към Дарън и Симоне за страхотната година, която имаха с Яник. Горан, предполагам, че ще трябва да спечелим четирите титли от Шлема в един сезон и едва тогава евентуално би имал шанс да бъдеш треньор на годината. 3 "мейджър" титли, трофей от финалите на ATP, завършек на годината под номер едно и правенето на история в този спорт, явно просто не е достатъчно добро, мили треньоре" - написа Джокович в социалните медии.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Явно 3 Шлема не стигат": Джокович недоумява защо Иванишевич не е треньор на годината Калоян Соколов
Теми:  
atp | atp награди | горан иванишевич | дарън кейхил | любопитно | новак джокович | симоне ваноци | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook