"Явно татко играе твърде скучно": Джокович коментира четенето на дъщеря си по време на мач

от в 01:04 на 12.07.2024
Елеонора Александрова

Завръщането на Новак Джокович на Уимбълдън, след операцията, която той претърпя броени дни преди началото на най-големия турнир на трева, е повече от подобаващо. Сърбинът се класира за полуфиналите на "Свещената трева". Днес го очаква двубой срещу Лоренцо Музети.

Зад успешното представяне на Шампионата на Джокера се крие и силната подкрепа от семейството му. Именно по тази тема, или по-скоро за отношението на децата му, като тенисист, легендарният сърбин говори преди известната тенис медия Tennis Channel.

Напомняме ви, че 6-годишната му дъщеря, Тара, бе хваната в кадър да чете детска книжка, по време на двубоя между баща ѝ и Алексей Попирин, като очевидно това занимание за нея беше доста по-интересно от случващото се на корта.

"(Тара) обича еднорози, разбира се! Много се зарадвах, когато я видях. И в същото време ми е тъжно, защото моят тенис не я вълнува толкова много, така че трябва да вземе книга, за да ѝ е интересно. Явно тенисът на татко е прекалено скучен." - допълни бившият номер 1.

"Невероятно е да ги имам (децата ми) с мен и да ги виждам как растат, както и да споделям това приключение с тях, докато те са на възраст, в която разбират какво се случва.

Синът ми е на 9, дъщеря ми е на 6. Двамата всъщност играха тенис заедно с мен през днешния ден. Сърцето ми се изпълва с радост и любов, когато ги виждам. Това ми позволява да се наслаждавам малко повече извън корта.

Когато стигнеш до последните етапи на турнирите от Големия шлем, напрежението, натискът и стресът нарастват. Всичко е свързано с възстановяването и подготовката за следващия мач. Усещаш как напрежението нараства, а целият екип около теб. Това, че семейството ми е тук, ми дава страхотен баланс." - сподели Джокович.

Източник: Express


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Явно татко играе твърде скучно": Джокович коментира четенето на дъщеря си по време на мач Елеонора Александрова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook