Ибрахимович: Не е редно Джокович да се ваксинира, за да върши това, което обича

от в 19:31 на 24.01.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович трябваше да изживее една от най-тежките седмици в своя живот, след като австралийската му виза беше обявна за невалидна от Федералния съд и Ноле трябваше да бъде депортиран обратно в Сърбия. Кариерата на световния номер едно изглежда сериозно заплашена, защото другите турнири от Шлема са също на път да въведат правило за задължително ваксиниране и балканецът може да се окаже без особено право на избор по въпроса.

Световноизвестният футболист Златан Ибрахимович пък е един от най-близките приятели на Джокович в спортните среди, а това не е изненада за никого, имайки предвид сходните им корени и невероятна обща жажда за победа на игрището. Златан и Новак са еталон по отношение на вярата в собствените възможности и запазването на дълголетие в своята сфера.

Голмайсторът на Милан за пореден път застана зад 20-кратния шампион от Шлема и го сподели по следния начин във връзка с последните възникнали казуси по въпроса за ваксинирането на всяка цена:

"Аз лично съм ваксиниран, за да предпазя близките си, а не да практикувам професията си. В тениса обаче нещата не изглеждат по този начин и това не ми се вижда редно. Всеки трябва да прецени ситуацията сам за себе си и не можеш да задължаваш някого да се имунизира против волята си, ако просто иска да прави това, което обича" - завърши ексцентричният швед.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ибрахимович: Не е редно Джокович да се ваксинира, за да върши това, което обича Калоян Соколов
Теми:  
atp | златан ибрахимович | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook