"Идиотизмите" останаха настрана: Зверев постигна рядък и много ценен 3-сетов успех на US Open

от в 22:42 на 28.08.2024
Елеонора Александрова

Александър Зверев се класира за третия кръг на US Оупън. Финалистът от 2020-та срещна съпротива в първите два сета от Александър Мюлер, но показа здрави нерви в най-ключовите моменти и се наложи с крайното 6:4 7:6(5) 6:1 за 2 часа и 29 минути игрово време и ще се изправи срещу Томас Мартин Ечевери, който надигра своя сънародник Франсиско Серундоло след 5-сетова драма.

Германецът започна срещата с ранен пробив и всичко вървеше по план, тъй като той запазваше аванса си с бързо спечелени подавания. В шестия гейм обаче световният номер 4 започваше да играе прекалено отпуснато, което позволи на аутсайедра да изравни резултата при 4:4. Това по никакъв начин не притесни Зверев и той отново си върна преднината на пробива, за да успее да поведе в сетовете.

Фаворитът продължаваше да притиска съперника си и пред него се отвориха немалко възможности за пробив, ала французинът бе като стена в тези критични за него моменти и не беше готов да отстъпи на именития си противник.

В крайна сметка пробивите отсъстваха и се стигна до тайбрек, където Мюлер продължаваше да лети по корта и поведе с 5:2. Точно тогава играта на 77-мия в света претърпя сериозен срив, докато Зверев ставаше все по-уверен в разиграванията и в резултат на това съумя да спечели 5 поредни точки, за да увеличи преднината си в сетовете. 

Негативният за аутсайдера завършек на втората част повлия пагубно върху представянето му в третата. Зверев отново напомни на себе си със силния си сервис и мощни отигравания, отпускайки само един гейм на своя съперник, с което продължава участието си на US Оупън и този път избегна удължаването на мач от ранната фаза на "мейджър" турнир, което в миналото го е спъвало по пътя към дебютната му титла от Шлема.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Идиотизмите" останаха настрана: Зверев постигна рядък и много ценен 3-сетов успех на US Open Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open 2024 | александър зверев | александър мюлер | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook