"Идиотски въпрос, той е най-великият играч": Кирьос защити Джокович след провокация на журналист

от в 13:49 на 07.09.2023
Мирела Николова

Ник Кирьос бе принуден да сложи преждевременен край на тазгодишния си сезон заради контузията, която получи през януари, и ще изпрати 2023-та с едва един-единствен изигран официален двубой на турнира в Щутгарт. Въпреки това австралиецът продължава да следи изкъсо случващото се в света на тениса и в типично свой стил да изразява мнението си по дадени теми в социалните мрежи.

През вчерашния ден Кирьос сериозно разкритикува работата на реномирания американски журналист Ричард Озбърн, който след класирането на Новак Джокович за полуфиналите на US Open зададе провокативен въпрос на сърбина относно изблиците му на ярост към неговия отбор. Канберецът не остана безразличен към тази ситуация и обвини Озбърн в неуважително отношение към 23-кратния шампион от Шлема.

"Абсолютно идиотски въпрос. Този човек е може би най-великият спортист за всички времена, докато въпросният журналист очевидно не се е състезавал на високо ниво в нито един период от своя живот", категоричен бе Ник.

От своя страна, Джокович прие хладнокръвно въпроса, отвръщайки следното: "Нима има тенисист, който да не си изпуска нервите в даден момент? Не познавам човек, който да е напълно спокоен по време на голям турнир и всичко около него да е цветя и рози. Необходимо е взаимно да се предизвиквате със своя екип, за да може да има развитие и да достигнеш отвъд лимитите.

Мен истински ме е грижа за моята професия и подхождам към нея много сериозно, както и голяма част от моите колеги. Като играчи, очакваме членовете на нашия екип да бъдат отдадени и силно въвлечени в процеса на работа, като същото важи и в обратна посока. По време на мачовете напрежението се покачва и в разгара на битката невинаги е лесно да се контролираш, но ние сме екип и се подкрепяме както в хубавите, така и в трудните моменти. Благодарен съм, че имам тези хора до себе си", завърши на свой ред Ноле.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Идиотски въпрос, той е най-великият играч": Кирьос защити Джокович след провокация на журналист Мирела Николова
Теми:  
at | us open 2023 | интервю | любопитно | Ник Кирьос | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook