Ига Швьонтек: Единственият играч, който ме впечатлява, е Рафаел Надал

от в 17:55 на 25.02.2021
Анисия Стоева

Възхищението на Ига Швьонтек към Рафаел Надал не е тайна за никого. По време на Откритото първенство на Франция през 2020 г., Швьонтек многократно заяви, че е голяма почитателка на 20-кратния шампион от Големия шлем.

Наскоро в интервю за германското издание Tennis Magazin 19-годишната шампионка хвърли светлина върху това как е разработен нейният уникален стил на игра и какво влияние е оказал Матадора върху нея:

„Не гледах много тенис, когато бях малка. Единственият играч, който ме очарова, беше Рафаел Надал. Гледах основно мъжки тенис и мачовете му. Предполагам, че съм копирала стила си на игра от него. Обичам да удрям топките с много топспин. Първият ми треньор също ми каза, че е необичайно момиче да играе така. Той ме посъветва да се съсредоточа върху него, защото един ден това ще бъде голяма сила".

19-годишната състезателка, която премина през втория кръг на WTA тази седмица в Аделаида Интернешънъл, заяви, че земният характер на Рафаел Надал, въпреки неговия несравним успех на корта, е достоен за уважение.

,,Сега, когато го познавам не само като играч, но и като човек, аз го уважавам още повече. Той е скромен и остава същият като преди да спечели толкова много титли. Когато бях малка, обичах начина, по който изглеждаше, и енергията, с която играе."

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ига Швьонтек: Единственият играч, който ме впечатлява, е Рафаел Надал Анисия Стоева
Теми:  
ига швьонтек | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook