Ига Швьонтек стартира участието си на Уимбълдън с двусетов успех!

от в 21:30 на 28.06.2021
Петър Томов

Ига Швьонтек стартира участието си на тазгодишното издание на Уимбълдън с победа в два сета над Су-Вей Сие. Световната №9 се възползва максимално от слабия начален удар на опонентката си, за да се наложи с 6:4 6:4 и да достигне до втория кръг на единствения Мейджър на трева, където ще се изправи срещу победителката от срещата между Вера Звонарьова и Мари Бузкова

Срещата стартира с пробив в полза на Швьонтек, който полякината успешно затвърди за 2:0. Пред нея се откриха още 4 възможности за брейк в последвалия гейм, но Сие показа здрави нерви и успя да измъкне подаването си. До края сервиращите нямаха никакви затруднения да си печелят подаванията, с което първата част отиде на сметката на представителката на Топ 10.

Швьонтек потегли с брейк и във втората част, но светкавичен рибрейк от страна на тайванката запази паритета в сета. Шампионката от Ролан Гарос 2020 показа завидна ефективност при брейкбол и с втората си възможност за пробив в частта реализира брейк, за да поведе с 3:2. До края на двубоя нещата преминаха изцяло под контрола на Швьонтек, която сложи точка на спора след гейм на нула. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ига Швьонтек стартира участието си на Уимбълдън с двусетов успех! Петър Томов
Теми:  
ига швьонтек | су вей сие | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook