Играч от Съвета на АТР: Не виждам никакво бъдеще в проекта на Джокович

от в 13:23 на 28.01.2021
Мирела Николова

Новозеландският тенисист Маркус Даниел от началото на годината е част от Съвета на играчите на АТР заедно с Роджър Федерер, Рафаел Надал, Анди Мъри и Кевин Андерсън. През 2020 г. Новак Джокович основа отделна организация, наречена Асоциация на професионалните тенисисти (РТРА), чиято основна цел е да осигури на играчите структура на самоуправление, независима от АТР и пряко отговаряща на нуждите им.

Маркус Даниел, който е един от карантинираните в Мелбърн състезатели, за които Ноле се застъпи, първоначално прояви интерес към новосформираната организация, обаче впоследствие реши да търси начини за подобряване на ситуацията в мъжкия тенис, присъединявайки се към Съвета на играчите.

"През последните години липсваше комуникация между АТР и тенисистите. Играчите се чувстваха изоставени и често не разбираха какви решения са взети и защо, в резултат на което беше създадена РТРА. Разбирам причините, довели до отделянето на някои колеги, но от това, което видях в груповия им чат, наистина нямам много вяра в PTPA като организация. Бях част от нея, докато не бях избран от Съвета на играчите, тъй като не можех да бъда член на двете сдружения едновременно. Макар Новак и Вашек да се опитаха да я представят в добра светлина, то е очевидно, че РТРА е в конфликт с АТР."

"Не мисля, че РТРА ще направи огромна промяна сама по себе си, но положителното от това е, че беше публично сигнализирано на ATP да подобри комуникацията си с играчите и да ги уведомява как стоят нещата и защо се взимат определени решения. Със сигурност това е стъпка напред в правилната посока, но наистина не мисля, че РТРА ще постигне нещо повече от това", завърши Даниел.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Играч от Съвета на АТР: Не виждам никакво бъдеще в проекта на Джокович Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook