"Играе добре веднъж годишно, защо точно днес": Сабаленка с проява на неуважение към Кийс

от в 15:16 на 08.09.2023
Мирела Николова

Арина Сабаленка демонстрира първокласен тенис на тазгодишния US Open и заслужено достигна до финалния сблъсък на надпреварата, като освен това има и гарантирано място под номер едно в световната ранглиста от понеделник. В полуфиналната фаза обаче беларуската състезателка се намираше на косъм от поражението, след като изоставаше с 0:6 3:5 срещу местната представителка Мадисън Кийс, ала въпреки това успя да намери сили да реализира немислим обрат и да достигне до крайната победа след тайбрек в решителния трети сет.

Родената в Минск тенисистка не бе никак доволна от нивото си на представяне в първата половина от срещата, като в началото на втората част негативните емоции я завладяха до такава степен, че в един от разговорите си със своя екип демонстрира липса на уважение към своята съперничка.

Кийс тъкмо бе реализирала пробив във втория сет и бе повела с 2:1, когато Сабаленка се отправи към мястото, където се намираха хората от нейния щаб, за да получи нова ракета. През това време обаче микрофоните, поставени около корта, уловиха настоящата №2 в света да неглижира противничката си.

"Тя играе добре веднъж в годината. Защо, по дяволите, това се случва точно срещу мен в 1/2-финалите", изкрещя Сабаленка, след което хвърли старата си ракета към своя треньор и удари едно от рекламните пана край корта. Впоследствие беларуската тенисистка сподели, че е изпитвала сериозна доза напрежение в хода на двубоя и се е нуждаела от начин да излее гнева си, като дори е псувала своя екип.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Играе добре веднъж годишно, защо точно днес": Сабаленка с проява на неуважение към Кийс Мирела Николова
Теми:  
us open 2023 | wta | Арина Сабаленка | любопитно | мадисън кийс

Коментари





Следвайте ни в Facebook