"Играя с Джокович, ще звънна след малко": Муте вдигна телефона на корта и предизвика усмивки

от в 07:21 на 11.05.2024
Калоян Соколов

Вече достатъчно нашироко обсъдихме инцидента, при който Новак Джокович беше ударен с алуминиева бутилка по главата при напускането си на корта в Рим, като вече знаем, че всичко със световния номер едно е наред и затова няма да бъде неуместно да се върнем към забавната неща на страната в тениса, която присъстваше с пълна сила на корта по време на срещата на сърбина срещу Корентен Муте от първия кръг на Мастърса в Рим.

Французинът не е известен със своето чувство за хумор и спада към провокаторите в ATP Тура, но този път ни показа, че притежава една по-мека страна в характера си и съумя да развесели и самия Джокович. В случая визираме случиото се в първия гейм на втория сет, когато на корта се чу звук от звънящ телефон и се оказа, че това е мобилното устройство на Муте, който беше забравил да го изключили или поне да го остави на вибрация.

Това даде предпоставки за развитието на комична ситуация, защото левичарат трябваше да вдигне ръце в знак на извинение и да отиде до своя сак, за да поправи тази своя проява на разсеяност. Световният номер 83 не пропусна удобния момент да се пошегува, като се престори, че вдига телефона и така си спечели усмивки от страна на публиката и 6-кратния шампион в турнира.

"Разговорът" обаче не можа да изпълни функцията на жокера "помощ от приятел" и много скоро Джокович сложи точка на спора в двубоя си със "щастливия губеш", а двамата се поздравиха изключително топло на мрежата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Играя с Джокович, ще звънна след малко": Муте вдигна телефона на корта и предизвика усмивки Калоян Соколов
Теми:  
atp | корентен муте | любопитно | новак джокович | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook