"Играя, защото съм чист пред себе си": Синер с първа медийна изява след допинг скандала

от в 07:08 на 24.08.2024
Калоян Соколов

Яник Синер говори за пръв път пред медиите, откакто избухна скандала отпреди четири дни, от който се разбра, че италианецът е дал 2 положителни допинг проби. В кръвта на световния номер едно бяха намерени следи от стероида костебол, който спомага за по-бързото изграждане на мускулна маса, но в крайна сметка Спортния арбитражен съд отсъди, че Синер е приел субстанцията по невнимание и той няма да подлежи на никакви санкции.

Италианецът обаче беше атакуван от доста свои колеги и бивши тенисисти, които не приеха версията му, че веществото е попаднало в неговия организъм посредством пръста на неговия вече бивш физиотерапевт Джакомо Нарди, който беше обявен за главния виновник в ситуацията, защото е третирал своя рана на ръката чрез спрей, съдържащ въпросната субстанция.

Тази нощ водачът в световната ранглиста даде своята пресконференция преди началото на US Open и отговори на въпросите, които вълнуваха всички нас през последните дни.

За това как се чувства, след като новианта излезе в публичното пространство:

- Определено не е идеално всичко това да се случи преди турнир от Големия шлем. Аз обаче знам, че не съм направил нищо нередно и съм чист пред себе си.. Вече играх немалко турнири, знаейки за цялата тази история и съумях да се представя повече от добре. За мен е облекчение, че вече съм на чисто и ще се опитам да извлека максимума от участието си на US Open. Хората около мен знаят какъв човек съм.

За това дали смятам, че се ползва с привилегии заради статута си в Тура:

- Искам да ви уверя, че не съм бил третиран по-различно. Няма преки пътища при подобна ситуация и съм преминал през процеса като всички останали в подобна ситуация. Разбирам недоволството на останалите играчи, но вероятно част от тях не са знаели точно откъде веществото е попаднало в техния организъм, докато нашият екип беше абсолютно сигурен по отношение на обстоятелствата. Бях отстранен за няколко дни, в които не можех да тренирам, но веднага имахме възможност да обажлваме и версията ни беше приета, а тя е самата истина.

За неговата бъдеща репутация:

- Това е добър въпрос. Самият аз продължих да играя тенис, защото знаех, че не съм направил нищо нередно. Знаех, че съм чист и знаех как винаги съм се опитвал да бъда честен на корта през цялата си кариера. Вероятно тази новина ще промени това как някои хора гледат на мен, но близките ми знаят, че абсолютно никога не бих направил нещо против правилата.

Определено беше много тежък момент за мен и екипа. Можем да кажем, че все още е така, защото новината излезе наскоро в публичното прострнаство. Нека видим какво ще се случи. Истината е, че сега ще видя кой е мой приятел и кой не ми желае доброто, защото мой приятел никога не би приел, че бих извършил подобно нещо и не би говорил срещу мен в публичното пространство, а би заел моята страна.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Играя, защото съм чист пред себе си": Синер с първа медийна изява след допинг скандала Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | допинг | интервюта | любопитно | Пресконференции | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook