Ийстбърн: Де Минор и Сонего оформиха последната двойка в полуфиналите

от в 22:10 на 24.06.2021
Тея Кръстева

Световният номер 27 Лоренцо Сонего записа двусетов успех над казахстанеца Александър Бублик с 6:1 7:5, за да се класира за полуфиналите на турнира от категория ATP 250, провеждащ се в Ийстбърн. В спор за място на финала италианецът ще се изправи срещу намиращия се под номер 204 в световната ранглиста - австралиеца Макс Пърсел. Интересна ситуация се разигра в хода на двубоя, тъй като Бублик изпълни цели 7 сервиса отдолу, но успя да материализира само една точка.

В откриващия сет 26-годишният италианец не срещна никакви затруднения, реализирайки 2 пробива - 6:1. Втората част стартира по аналогичен начин, тъй като Сонего отмъкна подаването на Бублик, за да поведе с 4:2, а след това достигна до нови два брейк бола. По-високо ранкираният тенисист обаче не успя да отмъкне подаването на своя съперник, а това доведе и до спад в играта му. Световният номер 39 възвърна паритета за 5:5, обаче Сонего успя да запази хладнокръвие и отново да пробие, а с това и да спечели сблъсъка след час и 18 минути игра.

В друг мач от днешната програма световният номер 18 Алекс де Минор победи канадеца Васек Поспишил с резултат 6:4 6:4, за да се класира за 1/2-финалите в Ийтсбърн, където ще срещне Сун-уу Куон.

В първия сет един-единствен пробив се оказа решаващ, след като де Минор проби подаването на Поспишил, за да поведе с 5:3, а след това и да затвори частта с 6:4. Във втория сет младият австралиец пропиля две възможности за ранен брейк, а самият той позволи подаването му да бъде отмъкнато - 0:3. "Демона" обаче не позволи на съперника си да поеме напълно инициативата в частта, изравнявайки до 3:3, а след това Алекс реализира пълен обрат за 6:4.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ийстбърн: Де Минор и Сонего оформиха последната двойка в полуфиналите Тея Кръстева
Теми:  
алекс де минор

Коментари





Следвайте ни в Facebook