Ийстбърн: Фучович започна с труден успех; Негативната серия на Цонга продължава

от в 07:15 на 23.06.2021
Владислав Риждов

Мартон Фучович се справи трудно със съпротивата на Аляж Бедене, за да запише първи успех на трева от началото на сезона. Мачът продължи близо три часа, а унгарецът надделя с резултат 7:6(3) 3:6 7:6(3).

Първият сет започна под контрола на Фучович, който си изгради комфортна предина от 4:1. От този момент обаче Бедене навлезе в добър ритъм и съумя за няколко минути да възстанови паритета. В тайбрека световният номер 49 не остави особено сериозни шансове на съперника си, след като спечели пет от първите седем точки, а до края нямаше проблем да задържи преднината си. Втората част се реши от малките детайли. Бедене се оказа по-настойчивият от двамата и още в началото се добра до брейк, който му даде предимство в резултата. В оставащите геймове световният №64 запаси концентрация и така изравни общия резултат в двубоя.

Решителния сет премина равностойно, като нито един от двамата не можа да се добере до точки за пробив и съвсем логично се стигна до тайбрек. В него унгарският състезател показа, че се чувства в свои води и въпреки нервното начало, той даде само три точки на Бедене до край, класирайки се по този начин за втория кръг.

В друг мач от вчерашния ден Егор Герасимов прекъсна серията си от седем поредни загуби, надигравайки Жо-Вилфред Цонга в последователни сетове на старта. Герасимов се нуждаеше от малко над час време, за да постигне втори пореден чист успех над френския си опонент - 6:3 6:4.

Двамата не предложиха атрактивен тенис, но Герасимов се възползва от единствената точка за пробив, до която достигна в хода на частта и пречупи подаването на съперника си. Втората част също не бе по-различна от първата и отново бе решена от един брейк. Световният №72 се възползва от несигурността в играта на Цонга и излезе напред в резултата. Въпреки последвалите опити от страна на французина да се върне в битката за мача, Герасимов показа стабилност и затвори безпроблемно срещата в своя полза, нанасяйки пето поредно поражение на бившия номер 5 в света.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ийстбърн: Фучович започна с труден успех; Негативната серия на Цонга продължава Владислав Риждов
Теми:  
егор герасимов | мартон фучович | Обзори | тенис турнир в ийстбърн

Коментари





Следвайте ни в Facebook