Ийстбърн: Касаткина върза "геврек" на Швьонтек и я отстрани, Сабаленка продължава напред

от в 21:45 на 23.06.2021
Петър Томов

Дария Касаткина реализира впечатляващ обрат над Ига Швьонтек в мач от осминафиналите на турнира от категория WTA 500 в Ийстбърн. 24-годишната рускиня се намира в страхотна форма от началото на сезона на трева и днес за пореден път го доказа, налагайки се с 4:6 6:0 6:1 над полякинята, която допусна внезапен срив с играта си след края на първата част. На четвъртфиналната фаза, Касаткина ще се изправи срещу друга бивша шампионка от Ролан Гарос - Йелена Остапенко.

Швьонтек беше по-активната от двете в началните минути на двубоя и успя да се сдобие с пробив аванс още във втория гейм. Двете размениха по няколко сервис гейма преди да настъпи хаотичния завършек на частта. При резултат 4:2 за Ига, нито една от двете не успя да си вземе подаването до края, за да се стигне до 6:4 за полякинята след 4 поредни брейка.

До края на срещата, рускинята превключи на по-високи обороти и изигра почти безгрешен двубой, за да запише "геврек" срещу световната №9 във втората част, преди да реализира още три пробива в решителната трета част, за да се поздрави с крайния успех след час и 43 минути игра.

В друга среща от програмата в английския град през днешния ден, водачката в схемата Арина Сабаленка нямаше никакви затруднения и записа двусетов успех над Алисън Риске. Белорускинята изигра срещата на много високи обороти и благодарение на силния си начален удар не загуби нито веднъж подаването си, а от своя страна демонстрира завидна ефективност при брейкбол, реализирайки 3 от 4 възможни за крайното 6:1 6:4 за малко над час игра. В спор за място на полуфиналите, Сабаленка ще срещне Камила Джорджи.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ийстбърн: Касаткина върза "геврек" на Швьонтек и я отстрани, Сабаленка продължава напред Петър Томов
Теми:  
wta | алисън риске | Арина Сабаленка | дария касаткина | ига швьонтек | ийстбърн

Коментари





Следвайте ни в Facebook