Алекс Де Минор и Лоренцо Сонего се класираха за финала в Ийстбърн!

от в 20:45 на 25.06.2021
Владислав Риждов

 Алекс Де Минор се справи със съпротивата на Сон-Ву Куон с резултат 6:3 7:6(2) и се класира за втория си финал през сезона. 

В началните геймове на първата част австралиецът показа, че се чувства по-комфортно на тревата и закономерно поведе с 4:1 в геймовете. С течение на времето Куон се възползва от моментен спад в играта на съперника си и съумя да върне пробив пасив. Това обаче се оказа последния гейм на неговата сметка до края на частта и вторият в схемата поведе уверено в общия резултат.

Вторият сет започна по отличен начин за първата ракета на Австралия. Де Минор не пропусна да се възползва от открилите му се шансове и излезе напред в резултата с брейк. "Демона" задържа водачеството си почти до самия край на двубоя, но точно когато сервираше за победата, се пропука и загуби подаването си. В последвалия тайбрек Алекс бе безкомпромисен и даде само две точки на "щастливия губещ", записвайки трета поредна победа в турнира. 

Третият поставен започна по безкомпромисен начин срещата. Сонего оказа доминация върху съперника си и даде само гейм на Пърсел в първия сет. Италианецът демонстрира отличен тенис, който му помогна на два пъти да пречупи подаването на австралиеца и да се доближи на сет от финала. Във втората част обаче ситуацията на корта се промени. Пърсел вдигна нивото си на представяне, докато това на Сонего спадна. Световният номер 283 изненада съперника си и се добра до така важният пробив в шестия гейм от сета. До край Пърсел се справи чудесно с напрежението и съумя да изравни сетовете, оставяйки развръзката в срещата неясна.

Поставеният под №3 показа друго лице в решителния сет. Сонего стартира на високи обороти и спечели първите три гейма на сметката си. Пърсел успяваше да поддържа пасива си само от брейк, но не можа да намери отговор на мощната игра на италианеца. В крайна сметка закомерното се случи, световният номер 27 реализира още един брейк и лиши двубоя от каквато и да е интрига. Сонего се класира за втория си финал на трева, след като през 2019 година вдигна титлата в Анталия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Алекс Де Минор и Лоренцо Сонего се класираха за финала в Ийстбърн! Владислав Риждов
Теми:  
алекс де минор | лоренцо сонего | Обзори | тенис турнир в ийстбърн

Коментари





Следвайте ни в Facebook