"Има играчи, които ще помогнат много повече": Рафаел Надал се отказа от участие на Laver Cup

от в 20:40 на 12.09.2024
Елеонора Александрова

Рафаел Надал обяви, че се оттегля от участие на Laver Cup. Припомняме ви, че Матадора не се е състезавал от Олимпиадата насам, като отборната надпревара беше единствения сигурен турнир в неговия график до края на сезона., но изглежда испанецът е преценил, че в моментата с форма по-скоро ще дърпа своите съотборници надолу, отколкото ще им помага и точно това се явява и главната причина за неговия отказ от шоуто в Берлин.

"Разочарован съм да споделя, че няма да се състезавам на Laver Cup в Берлин след една седмица. Това е отборно състезание и за да помогна на отбор Европа, ще трябва да направя най-доброто за тях, а в този момент има други играчи, които могат да помогнат на отбора много повече.

Имам толкова много страхотни и емоционални спомени от Laver Cup и наистина очаквах с нетърпение да играя със съотборниците си, начело с Бьорн (Бьорг) през последната му година като капитан. Пожелавам на отбор Европа много късмет и ще ги подкрепям отдалеч" - сподели бившият номер 1.

Все още не се знае кой ще измести Надал, но това ще стане ясно скоро, а останалите сигурни членове на тима са Карлос Алкарас, Стефанос Циципас, Каспър Рууд, Александър Зверев и Даниил Медведев.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Има играчи, които ще помогнат много повече": Рафаел Надал се отказа от участие на Laver Cup Елеонора Александрова
Теми:  
atp | laver cup 2024 | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook