Има ли кой да я спре? Рибакина разгроми Свитолина за 1 час и е 1/2-финалистка на Уимбълдън

от в 16:10 на 10.07.2024
Елеонора Александрова

Елена Рибакина е предпоследната полуфиналистка на Уимбълдън. Четвъртата поставена в схемата разгроми Елина Свитолина с 6:3 6:2 за едва 62 минути игрово време. На полуфиналната фаза тя ще се изправи срещу Барбора Крейчикова.

В първите два гейма четвъртфиналистките не показаха най-доброто от себе си. Грешките преобладаваха и в резултат на това те си размениха по един пробив. След това обаче двете тенисистки засилиха темпото на игра, което ни позволи да станем свидетели на равностоен и висококачествен двубой. Класата на Рибакина обаче си пролича в осмия гейм и с нулев пробив ря си осигури преднина от 5:3, а в следващия си сервис гейм бившата шампионка не показа колебания и си осигури преднината в сетовете.

Силното представяне на световната номер 4 се пренесе и в началото на втората част. Казахстанката реализира пробив още в първия сервис гейм на Свитолина. Макар и украинката да имаше своите проблясъци, то фаворитката показа здрави нерви във всеки един момент. Вдъхновената Рибакина продължаваше да налага своята мощна игра над съперничката си и дори удвои аванса, реализирайки брейк за 5:2. По този начин Рибакина увеличи предннината си на 3:2 в преките си двубои с миналогодишната полуфиналистка, като не остави шансове на бившата номер 3, с което записа своята 19-та победа от 21-те ѝ мача на "свещената трева".


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Има ли кой да я спре? Рибакина разгроми Свитолина за 1 час и е 1/2-финалистка на Уимбълдън Елеонора Александрова
Теми:  
wta | елена рибакина | елина свитолина | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook