"Има влошаване": Карлос Моя разкри, че Рафаел Надал все пак може и да не играе в Париж

от в 09:42 на 26.07.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал може и все пак да не играе в надпреварата поединично на Олимпиадата. Матадора пропусна целия тревен сезон, за да се готви специално за Игрите в Париж, като вчера стана ясно, че още във втори кръг може да видим вечната тенис класика между него и Новак Джокович за един последен път на професионалната сцена. Изглежда обаче Надал може изобщо да не излезе за откриващия си двубой на кортовете на Ролан Гарос, съдейки по последното изказване на Карлос Моя:

"Днес имаше влошаване на ситуацията при Рафа и решихме да не тренираме, за да си почине и да се възстанови, доколкото това е възможно. Ще си дадем всички възможни 48 часа. Със сигурност той ще играе на двойки, но не мога да ви гарантирам абсолютно нищо за сингъла.

Рафа е много развълнуван да бъде на Олимпиадата и това беше една от основните му цели през годината, но вероятно и утре ще трябва да замени тренировките с възстановителните процедури. Той притежава огромен състезателен дух и към момента е с огромното желание да участва и в двата турнира. Участието му с Алкарас на двойки ще е историческо за испанския тенис" - разкрива бившият номер едно и треньор на 22-кратния "мейджър" носител.

Източник: France 24

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Има влошаване": Карлос Моя разкри, че Рафаел Надал все пак може и да не играе в Париж Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос моя | любопитно | париж 2024 | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook