"Имах други планове, но не можех да пропусна финала": Мануела Малеева подкрепи Григор в Женева

от в 12:25 на 28.05.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров имаше фантастична изминала седмица на корта, след като достигна до своя първи финал от 2018-та година насам, надигравайки световния номер девет Тейлър Фриц по пътя към спора за трофея в Женева. За съжаление, то вчера българинът сякаш нямаше нужния запас от физически сили, за да се противопостави на Николас Джари и в крайна сметка отстъпи със 6:7(1) 1:6, но все пак определено може да извлече само позитиви от играта си преди началото на Ролан Гарос, където ще стартира участието си с мач срещу квалификанта Тимофей Скатов.

Любопитен сегмент от финалния двубой беше обстоятелството, че Мануела Малеева пристигна специално заедно със сина си Тимо, за да подкрепят Гришо. Малеева и Димитров определено имат много общо помежду си, тъй като и двамата са достигали до номер три в световната ранглиста, което към момента ги прави най-успешните състезатели в историята на българския тенис.

Както знаете, то Мануела от дълги години насам живее в Швейцария и затова не е изненада, че реши да измине 90-километровото разстояние от Веве до Женева, надявайки се да види как Григор повтаря нейното постижение от 1989-та година, когато бившата ни първа ракета при дамите завоюва трофея в швейцарския град.

"Имах други планове за деня, но всичко промених в последния момент, защото нямаше как да пропусна финала на Григор в Женева. Бяхме много българи в публиката, окуражавахме го както можем, но днес не беше неговият ден. Въпреки това, след тази седмица със страхотни мачове и финал се надявам, че тръгва за Ролан Гарос с много увереност! Успех, Гришо, в Париж!
А, да, а аз спечелих в Женева през 1989 г 😉" - споделя най-голямата от сестрите Малееви в социалните медии.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Имах други планове, но не можех да пропусна финала": Мануела Малеева подкрепи Григор в Женева Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | григор димитров | женева | любопитно | мануела малеева

Коментари





Следвайте ни в Facebook