"Имах сериозни физически проблеми": Сабаленка отказа да даде пресконференция след отпадането

от в 16:06 на 06.06.2024
Калоян Соколов

Арина Сабаленка видимо не се чувстваше на 100 процента по време на мача си с Мира Андреева и взе медицинско прекъсване още в първия сет. Световната номер две дишаше тежко през цялото време, придвижваше се значително по-бавно по корта и на няколко пъти правеше дълги паузи между точките, като приклякаше и удължаваше максимално времето между сервисите си.

Всичко това не позволи на миналогодишната полуфиналистка да се представи на желаното ниво срещу 17-годишната сензация Мира Андреева и така тя не можа да повтори резултата си от предходното издание на Ролан Гарос, допускайки изключително неочаквано поражение, което беше първо за нея в Големия шлем през 2024-та. Впоследствие Сабаленка отказа да даде задължителната си пресконференция, а причината се криеше точно в нейното лошо моментно физическо състояние, като организаторите все пак се погрижиха да предадат някакво изказване от нейна страна:

"Имах сериозни физически проблеми през днешния ден и ми беше тежко на корта. През последните два дни страдам от някакъв вид стомашен вирус и се чувствам много болна, така че мачът беше огромно предизвикателство за мен. Винаги давам най-доброто от себе си и се боря до последно. Просто трябваше да продължавам да се опитвам и да намеря начин как бих могла да спечеля, надявайки се в един момент да се почувствам по-добре. Мира е страхотен играч и заслужава тази победа, но този път борбата ми беше свързана повече със самата мен и се опитвах да извлека максималното от ударите си, за да имам шансове" - разкрива шампионката от Аустрелиън Оупън.

Източник: Tennis Majors

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Имах сериозни физически проблеми": Сабаленка отказа да даде пресконференция след отпадането Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | интервюта | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook