Имаме непоставен полуфиналист: Еванс изкова невероятен обрат над Пол в Монреал

от в 04:04 на 13.08.2022
Калоян Соколов

Мастърс надпреварата в Монреал се развива по крайно любопитен начин и всички предварителни очаквания бяха разбити на пух и прах. Двама от големите виновници за това положение категорично са Томи Пол и Даниел Еванс, които отстраниха някои от топ състезателите в схемата, за да оформят четвъртфинален сблъсък помежду си. Пол пък влезе в ролята на фаворит в мача, имайки предвид невероятния успех, който изкова преди няколко дни срещу Карлос Алкарас и в началото напълно оправдаваше тази си роля, ала опитният британец за пореден път доказа, че е един от най-борбените хора в ATP Тура и реализира впечатляващ обрат - 1:6 6:3 6:4. По този начин 32-годишният играч си гарантира сблъсък с един измежду Пабло Кареньо Буста и Джак Дрейпър във финалната четворка на турнира.

 Началните минути бяха равностойни, като ключово значение за изход на откриващия сет имаше четвъртия гейм, в който тенисистите преминаха през редица равенства, но накрая американецът съумя да пробие и бързо покачи преднината си до 4:1 Пол демонстрираше впечатляващ атлетизъм, достигайки до всеки един опит на съперника за минаващ удар, а късите топки на Еванс се обръщаха изцяло срещу него и съвсем скоро първият сет отиде в актива на по-младия състезател.

Постепенно защитата на ветерана ставаше все по-устойчива и го виждахме как затруднява максимално опонента си чрез своите слайсове. Британецът сваляше топката максимално ниско и така създаваше сериозни трудности на световния номер 34, който се опитваше да се измества редовно за атака от форхенд, само че рядко намираше пределите на корта и Еванс стигна до брейк, с чиято помощ изравни общия резултат.

Така се стигна до решителен сет, където изобилстваха надлъгвания в близост мрежата, при които вариативността на Дан вземаше превес. Британецът черпеше непрекъснато енергия от публиката и ставаше дори по-енергичен с напредването на срещата, докато Пол рядко завършваше успешно атаките си и заслужено Еванс се сдоби с ранен пробив, след който беше напълно безупречен и можеше да отпразнува класирането си за втори полуфинал на ниво Мастърс през своята кариера. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Имаме непоставен полуфиналист: Еванс изкова невероятен обрат над Пол в Монреал Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниел еванс | монреал | Обзори | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook