Имаме нов ATP шампион: Руне триумфира в Мюнхен след отказване на Ван де Зандсхулп!

от в 15:36 на 01.05.2022
Мирела Николова

19-годишният Холгер Руне изпраща най-успешната си седмица досега в кариерата, след като завоюва своята първа АТР титла на турнира в Мюнхен, по пътя към която отстрани топ поставения Александър Зверев във втория кръг. Днес младокът излезе на корта срещу Ботик Ван де Зандсхулп, но след само 7 изиграни гейма нидерландецът почувства сериозен дискомфорт в областта на гръдния кош, който не му позволи да продължи битката, и бе принуден да се откаже преждевременно от двубоя при резултат 4:3 в своя полза. Така младият датчанин вече може да се похвали с титла на ниво АТР, която ще му донесе и значително изкачване в световната ранглиста при нейното обновяване през утрешния ден. 

Въпреки че това бе първи финал за всеки от двамата състезатели, то в действията им нямаше нито следа от напрежение и от самото начало можехме да наблюдаваме тенис от най-високо качество. По-голяма стабилност обаче показа Ван де Зандсхулп, който успяваше да пласира ударите си дълбоко в половината на съперника и да дочака грешка на Руне. От своя страна, тийнейджърът често търсеше линиите и неведнъж допускаше неточности именно заради стремежа си да ускори топката и да реализира уинър, което стана причина за инкасиране на пробив и изоставане с 1:4.

За пореден път през седмицата датчанинът не позволи развоят на събитията да повлияе на увереността му и съвсем скоро той стабилизира представянето си, свеждайки пропуските си до минимум. Това му помогна да достигне до четири възможности за връщане на брейка, последната от които бе материализирана за край на продължилия 11 минути седми гейм на мача. 

На последвалата почивка Ван де Зандсхулп пожела да се възползва от правото си на медицински таймаут и бе изведен от корта, поради което се наложи играта да бъде прекъсната за период от над 15 минути. След завръщането на нидерландеца езикът на тялото му бе крайно негативен и издаваше липса на всякакви сили да продължи битката, поради което след само още 4 изиграни точки световният №40 взе решение да прекрати срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Имаме нов ATP шампион: Руне триумфира в Мюнхен след отказване на Ван де Зандсхулп! Мирела Николова
Теми:  
atp | ботик ван де зандсхулп | мюнхен | Обзори | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook