Имаме нов Мастърс шампион: Буста сломи съпротивата на Хуркач и триумфира в Монреал!

от в 00:50 на 15.08.2022
Калоян Соколов

Хуберт Хуркач и Пабло Кареньо Буста оформиха един от най-изненадващите финали в историята на Мастърс сериите, ала двамата победиха сериозни съперници и напълно заслужиха мястото си в този етап от състезанието. Наглед Хуркач трябваше да бъде лек фаворит в срещата, защото вече имаше завоюван трофей от подобна категория, ала испанецът не се поддаде по никакъв начин на нервното напрежение и се наложи с крайното 3:6 6:3 6:3, поздравявайки се с най-голямото постижение в своята кариера.

Полякът сервираше на много високо ниво в началните минути и рядко изобщо допускаше да се стига до разигравания на неговия сервис. Нещата далеч не стояха по същия начин за Кареньо Буста, който играеше с нисък процент на вкарано първо подаване и позволяваше на бившия шампион в Маями да бъде максимално агресивен от ретур и да атакува мрежата. Хуркач вземаше топката веднага след отскока, а дори страхотната защита на испанеца не можеше да противодейства на неговите отлично изградени акции, които му позволиха да пробие в шестия гейм и съвсем скоро откриващата част беше в актива на по-високоранкирания тенисист.

Опитният ибериец нямаше никакво намерение да се предава, като съумя да удължи средната продължителност на разиграванията и световният номер 10 видимо не разполагаше с нужните оръжия, за да надиграе непоставения състезател от дъното на корта. Бронзовият олимпийски медалист не допускаше почти никакви непредизвикани грешки, а форхендът му често намираше страничните линии. Всичко това помогна на испанеца да се откъсне напред с 3:0, което се оказа напълно достатъчно за него и шампионът щеше да бъде определен в решителен сет.

Доминацията на Кареньо Буста продължи в третата част, където той беше значително по-отпуснат и контрираше умело агресивните отигравания на опонента си. Световният номер 23 усещаше психологическото си надмощие и се бореше за всяка една топка, тъй като полякът загуби своята увереност и беше в състояние да сбърка от наглед елементарни позиции. Така 31-годишният играч напълно закономерно реализира брейк за аванс от 2:1, след което го дублира в самия край и можеше да ликува със спечелването на дебютната си Мастърс титла.

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Имаме нов Мастърс шампион: Буста сломи съпротивата на Хуркач и триумфира в Монреал! Калоян Соколов
Теми:  
atp | монреал | Обзори | пабло кареньо буста | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook