Имаме нов шампион на BJK Cup: Швейцария не остави шансове на Австралия и вдигна трофея!

от в 06:42 на 14.11.2022
Мартин Петков

Тазгодишното издание на традиционното за женския тенис отборно състезание - Billie Jean King Cup, не пропусна да ни предостави изненадващ развой на събитията и до мача за титлата в Глазгоу достигнаха тимовете 7-кратния шампион Австралия, чийто пореден трофей датира от 1974-а, и все още очакващите дебютния си триумф Швейцария. Сблъсъкът носеше със себе си предпоставки за равенство в класата на два отбора, ала "кръстоносците" с представянето доказаха своето превъзходство и още в двата сингъл мача предрешиха крайния развой на събитията, печелейки дебютна титла от "Фед Къп" за родината си, с което първата ракета на страната Белинда Бенчич може да се похвали с отличията от BJK Cup, Хопман Къп и златен олимпийски медал във витрината си.

В откриващия двубой за схватката между двете държави на корта видяхме Жил Тайхман за европейските представители, която срещаше до този момент непобедената в турнира Сторм Сандърс. Двубоят по никакъв начин не беше от прилягащите му драматични мигове, като обрати също не липсваха, но в крайна сметка по-голямата стабилност и здрави нерви във важните моменти оказаха своето влияние и швейцарката се поздрави с успеха, дошъл за 2 часа и 27 минути, носейки първа точка на родината си в общия резултат.

В срещата на първите ракети Айла Томлянович от тима на "кенгурутата", която по-рано този сезон сложи край на кариерата на Серина Уилямс по време на US Open, трябваше в ролята си на аутсайдер да се изправи срещу неубедителната напоследък Белинда Бенчич в опит да остави шансовете на страната си в мача за титлата живи. Световната номер 12 и златна медалистка от Токио обаче мислеше по съвсем различен начин и изигра безспорно най-добрия си сблъсък в тазгодишните финали на Billie Jean King Cup, за да сломи съпротивата на световната номер 35 след само 70 минути на корта с 6:2 6:1, носейки исторически първи триумф на родината си за "Фед Къп".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Имаме нов шампион на BJK Cup: Швейцария не остави шансове на Австралия и вдигна трофея! Мартин Петков
Теми:  
billie jean king cup | bjk cup | ITF | wta | Австралия | швейцария

Коментари





Следвайте ни в Facebook