Имаме обрат: Алиасим шокира Джокович и доближи отбора на Света до исторически успех!

от в 17:15 на 25.09.2022
Мирела Николова

Новак Джокович се превърна в герой за отбора на Европа през вчерашния ден, когато се завърна на корта след над два месеца отсъствие и спечели двубоите си както на сингъл, така и на двойки на Laver Cup. Днес обаче той бе далеч от показаното ниво вчера и допусна поражение в последователни сетове - 3:6 6:7(3), срещу Феликс Оже-Алиасим след час и 35 минути престой на корта. По този начин тимът на Света повежда за първи път през тази година, като общият резултат вече е 10:8 точки в полза на Света, които се нуждаят само от още една победа, за да триумфират за първи път в историята на турнира.

Срещата започна по възможно най-добрия начин за белградчанина, който осъществи пробив още в дебютното подаване на съперника, след което не срещна затруднения на собствен сервис и затвърди за 2:0. Оттам насетне обаче нивото му на игра значително се понижи и ударите му загубиха своята острота и дълбочина, което позволяваше на канадеца да контролира изцяло случващото се на корта. Оже-Алиасим се възползва от крайно неубедителните изяви на легендарния си противник и непрекъснато търсеше пътя на атаката, като в по-голямата част от случаите офанзивите му се увенчаваха с успех. Той превъзхождаше сърбина по всеки един показател и успя да спечели шест от последните седем гейма в сета, за да поведе в общия резултат.

Джокович бе бледа сянка на себе си и в първите минути от втората част, когато представителят на отбора на Света продължи да налага своята воля на корта и броят на уинърите от неговата ракета се увеличаваше непрекъснато. Той удължи печелившата си серия от предходния сет и проби опонента си още на старта, след което консолидира брейка си на нула и поведе с 2:0. В шестия гейм обаче младокът загуби фокуса си и допусна серия от грешки, помогнали на бившия №1 да върне пробива и да изравни за 3:3. Това даде необходимата доза увереност на сърбина, който стабилизира играта си и вече все по-често го виждахме именно той да има водеща роля в разиграването. Напълно логично развръзката на този толкова равностоен сет бе решена в тайбрек, където 21-кратният шампион от Шлема не успя да покаже това, на което е способен, и скоро съставът на Света можеше да ликува с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Имаме обрат: Алиасим шокира Джокович и доближи отбора на Света до исторически успех! Мирела Николова
Теми:  
atp | laver cup | новак джокович | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook