Имаме първите шампиони на US Open: Американо-британско дуо триумфира за трети пореден сезон!

от в 21:17 на 08.09.2023
Мирела Николова

43-годишният Рохан Бопана се превърна в най-възрастния финалист на турнир от Големия шлем, след като заедно с Матю Ебдън достигна до сблъсъка за трофея на US Open, но индийско-австралийското дуо не успя да направи нова крачка напред, отстъпвайки на поставените под №3 Раджийв Рам и Джо Солсбъри в трисетова битка. Макар да загубиха откриващия сет, впоследствие американецът и представителят на Обединеното кралство стабилизираха представянето си и постигнаха обрат с 2:6 6:3 6:4, за да триумфират на Откритото първенство на САЩ за трета поредна година.

В дебютната част Бопана и Ебдън имаха значително преимущество, тъй като отлично покриваха мрежата и непрекъснато бяха в атакуваща позиция. Те непрекъснато се възползваха от твърде пасивната игра на противниците и благодарение на това осъществиха два пробива в хода на сета, за да открият сметката си в общия резултат.

С настъпването на втория сет американецът и британския тенисист повишиха интензитета в играта си и все по-често успяваха да излизат като победител от престрелките в близост до филето. По този начин двамата поеха контрола върху събитията и съвсем скоро поведоха с 5:2, с което предрешиха изиграването на трета решителна част.

Заключителният сет започна с трудности за сервиращите, но въпреки това равенството се запази до 2:2. Тогава обаче Бопана и Ебдън отново допуснаха серия от непредизвикани пропуски, които доведоха до пробив в актива на противниковия тандем за 4:2. Оттам насетне Рам и Солсбъри нямаха никакви затруднения от линията за начален удар и не след дълго можеха да вдигнат триумфално ръце.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Имаме първите шампиони на US Open: Американо-британско дуо триумфира за трети пореден сезон! Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | Двойки | джо солсбъри | Обзори | раджийв рам

Коментари





Следвайте ни в Facebook