Имаме първата 1/2-финалистка на WTA финалите: Безпощадна Сакари разгроми Сабаленка

от в 08:36 на 03.11.2022
Мартин Петков

Мария Сакари откри участието си във Финалите на WTA с трудно изкован успех в два сета на старта срещу световната номер 3 Джесика Пегула. През тази нощ гъркинята постигна нова впечатляваща победа във Форт Уърт, след като преодоля в последователни части съпротивата на Арина Сабаленка, гарантирайки си място в следващия етап на състезанието - 6:2 6:4. Световната номер 5 към момента оглавява група В, в която още освен нея и беларуската попаднаха Онс Жабер и Джесика Пегула, втората от които загуби всякакъв шанс за продължаване напред в щата Тексас, докато същевременно пред представителката на Балканите стои единствено въпросът на коя позиция ще завърши в класирането и потенциално първо място навярно би ѝ помогнало да избегне в полуфиналите топ фаворитката за титлата - Ига Швьонтек.

Сабаленка започна двубоя с желанието да определя темпото на игра, ала ударите ѝ често не намираха очертанията, докато гъркинята не предприемаше никакви рискови действия и сериозно подпомогната от съперничката си излезе напред в резултата с ранен пробив аванс. В този момент и сблъсъкът на практика се отвори, като престрелките от основната линия се превърнаха в постоянно явление. Сакари пропусна шансове за втори брейк и броени минути по-късно тя беше поставена в позицията да се бори за сервиса си, но демонстрира завидно хладнокръвие, каквото и липсваше многократно в хода на настоящия тенис сезон, за да се измъкне от неблагоприятната ситуация и съумя мигновено да използва в импулса в представянето си, удвоявайки преднината си, с което откриващият сет бе причислен към сметката ѝ.

На старта на втората част играта на световната номер 7 претърпя пълен фарс и нейните изпълнения далеч не бяха на нужното ниво, а в това време без излишни колебания балканската състезателка си заработи превес в резултата от два пробива - 3:0. Почувствала, че мачът вече се доиграва, световната номер 5 намали значително своето концентрация и започна да греши при всеки свой контакт с топката, което на нова ръка окрили беларуската и тя със серия от четири поредни гейма навакса пасива си. Въпреки случилото се, Сакари за пореден път не показа, че е израснала психически и преодоля моментния си спад с нови силни минути за себе си в срещата, донесли ѝ победата след брейк с решаващо значение в деветото подаване за сета.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Имаме първата 1/2-финалистка на WTA финалите: Безпощадна Сакари разгроми Сабаленка Мартин Петков
Теми:  
wta | wta финали | Арина Сабаленка | мария сакари | форт уърт

Коментари





Следвайте ни в Facebook