"Имаш ли други въпроси"? Джокович отново се ядоса по време на интервю за BBC и го прекрати

от в 08:18 на 10.07.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович даде още една изключително любопитна медийна изява, при която очевидно отново не беше в най-доброто възможно настроение. Сърбинът говори пред BBC, след като вече беше изразил по-рано недоволството си от публиката на корта. Припомняме ви, че "Джокера" се обърна към привържениците на Холгер Руне и ги обвини в това как са се държали неуважително спрямо него, но им даде да разберат, че не могат да го докоснат, защото е играл пред далеч по-враждебно настроена тълпа.

Впоследствие Ноле остана силно раздразнен при срещата си с журналиста от британския телевизионен гигант, който не го пита нищо за победата му над датчанина, а продължаваше да нищи скандала с феновете, като балканецът реши просто в един момент този разговор да приключи предсрочно.

Новак, след мача говори за неуважителното отношение на публиката. Как се чувстваш в момента по този въпрос?

- По същия начин.

Ти си 7-кратен шампион. Мислиш ли че получаваш нужното ниво на уважение?

- Вижте, както казах и тогава, повечето хора на корта бяха уважителни и им благодарих. Знам, че не е лесно да гледаш цял ден тенис. Бях благодарен и не приемам това за даденост. Именно феновете са една от главните причини да продължавам да играя. Хората, които уважават тенисистите и техните усилия. Всички оценяваме това как те плащат билети, за да подкрепят нас и този прекрасен турнир. Понякога обаче усещам, че публиката прекрачва границата и аз реагирам. Не съжалявам за думите си и действията си на корта.

Каква е менталната ти настройка, когато усетиш подобно неуважение. Това помага ли ти да играеш по-добре?

- Имаш ли други въпроси освен тези свързани с публиката? Само върху това ли ще се фокусираш? Няма ли да питаш нещо за мача? Нещо по-различно?

Това беше пърата ти реакция след мача...

Това вече е третият ти въпрос на тази тема. Казах, каквото имам да казвам.

Предстои мач с Алекс Де Минор..

- Да, очаквам го с търпение. Ще бъде трудно - отвърна Джокович, който очевидно нямаше търпение интервюто да приключи и до голяма степен сам даде да се разбере, че не желае този разговор да продължава нито секунда повече.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Имаш ли други въпроси"? Джокович отново се ядоса по време на интервю за BBC и го прекрати Калоян Соколов
Теми:  
atp | BBC | интервюта | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook