Имитация или провокация: Джокович "затвори телефона" на Бен Шелтън (видео)

от в 12:00 на 09.09.2023
Калоян Соколов

20-годишният Бен Шелтън даде сериозни поводи на публиката в Ню Йорк да мечтае за първи американски финалист от 2006-та година насам, след като младокът достигна до полуфиналите на US Open още при второто си участие в надпреварата. Шелтън впечатли тенис обществеността с изключително взривния си стил на игра и много мощен сервис, само че тези оръжия не бяха достатъчни на местния представител да спре 3-кратния шампион Новак Джокович по пътя му към неговия 36-ти финал в Големия шлем.

Любопитното е, че Ноле отпразнува своята победа като се направи, че вдига въобраем телефон и впоследствие затвори слушалката, която беше неговата ръка. Това никак не се хареса на зрителите на централния корт "Артър Аш", защото самият Шелтън отбеляза по абсолютно същия начин успех си срещу Тиафо в миналия кръг и действията на сърбина бяха приети до голяма степен като провокация към младия му колега, който с нищо не беше заслужил подобно отношение, имайки предвид коректното му поведение в хода на цялата среща.

Впоследствие Джокович обясни, че просто е харесал този жест на световния номер 47 и е решил да го изкопира, но мнозина анализатори прозряха умисъл в действията на Джокерa и той трябваше да изтърпи сериозна вълна от критики за поведението си, която обаче надали го вълнува особено много към този момент, защото утре му предстои да излезе в нова битка за историята, изправяйки се срещу Даниил Медведев в опит да завоюва своята рекордна 24-та титла от Шлема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Имитация или провокация: Джокович "затвори телефона" на Бен Шелтън (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | бен шелтън | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook