Индиън Уелс: Шаповалов с впечатляващ обрат; Синер не допусна изненада

от в 06:10 на 13.03.2022
Мартин Петков

Представянето на Денис Шаповалов през новия сезон представлява сериозна въпросителна, след като младият канадец редува силна и слаба надпревари. На старта в Индиън Уелс му предстоеше да срещне Алехандро Давидович Фокина, който е представител на топ 50 и е изключително опасен тенисист за играчите на челните позиции в ранглистата. Срещата премина под контрола на световния номер 13, след като той определяше темпото на игра и неспирно променяше нивото в отиграванията си, което се оказа печеливша стратегия и Шаповалов се поздрави с успеха след 4:6 6:4 6:2, дошъл за 2 часа и 35 минути. Съперник за канадеца в следващата фаза ще бъде гигантът Райли Опелка, което ще се превърне в повторение на двубоя им от АО по-рано през годината.

Още в първите минути от срещата двамата тенисисти загатнаха, че предстои зрелище, след като демонстрираха равнопоставеност в съотношението на силите на корта. Сервиращите биваха притискани във всеки възможен момент, което предразполагаше за висок брой точки за пробив, от които те често не съумяваха да се възползват. Испанецът запази по-голяма увереност в играта си, с което дочака своя момент и с ключов пробив в десетия гейм отмъкна откриващата част.

Интригуващите мигове отсъстваха в началото на втория сет, след като двамата приеха дефанзивна позиция и единствено имаха за цел да печелят собствените си подавания. Шапо първи наложи натиск върху сервиса на съперника си, което му донесе на няколко пъти брейкбол, като той се абстрахира от пропуските, за да матереализира възможността си и поведе с късен пробив. Преднината се оказа напълно достатъчна за канадеца и той изпрати мача в решителната му фаза, предизвиквайки трети сет.

Скоростно размяна на пробиви в началните минути от третата част позволи на световния номер 13 да излезе напред в резултата. Давидович Фокина опрян до стената се подаде на напрежението, допусна втори брейк пасив и скоро след това станахме свидетели на успех за Шаповалов, дошъл след знаменит обрат в пълния формат на двубоя.

В друг сблъсък от втория кръг на надпреварата в Калифорния на корта излезе младият Яник Синер, който се изправи срещу Ласло Джере. Италианецът съумяваше с отличните си отигрвания и тактическа нагласа да контролира случващото се, което му позволи да трупа лесни точки в актива си. Световният номер 10 рано след началото на двубоя си осигури пробив аванс, който минути по-късно удвои, за да си гарантира успеха в първата част. Вторият сет се превърна в същинско показано за уменията на Синер, който не допусна спадове, постепенно изграждаше атаките си и подобно на откриващата част, благодарение на два пробива аванс, си подпечата победата в сблъсъка след 6:3 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Индиън Уелс: Шаповалов с впечатляващ обрат; Синер не допусна изненада Мартин Петков
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | денис шаповалов | индиън уелс | ласло джере | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook