Индиец спря Беноа Пер в първи кръг! Уго Юмбер също отпадна

от в 06:28 на 08.03.2019
В
Индиецът Прайнеш Гунесваран изненада Беноа Пер в първи кръг след 7:6(5) 6:4, за да запише своята първа победа в основната схема на ниво ATP 1000 и да се класира за  втори кръг, където го очаквамач с Басилашвили.

През първата част азиатецът изоставаше почти през цялото време след като допусна ранен брейк, но пробив в осмия гейм върна интригата. При 4:4 индиецът отново изпусна своето подаване и то на нула, но концентриран след почивката за втори път навакса пасива си.

В крайна сметка двамата стигнаха до тайбрейк, а там Пер загуби първата точка при свой сервис, но успя бързо да изравни, като смяната дойде при 3:3. От другата страна на корта Гунесваран успя да стигне до нов минибрейк за 6:5, оказал се и решителен за изхода на сета.

Втората част продължи да бъде изключително равностойна, а индиецът често излизайки на мрежата затрудняваше съперника си. Първият достигнал до пробив беше Прайнеш, но въпреки че спаси четири брейкбола, той допусна Беноа да се върне в мача с рибрейк. Нов пробив в последния момент в полза на квалификанта все пак реши сблъсъка в негова полза, а французинът този път нямаше отговор на допуснатия брейк и след 1 час и 30 минути на кортовете на Индиън Уелс, Пер трябваше безславно да напусне турнира.

https://twitter.com/TennisTV/status/1103851548864626688?s=19

Уго Юмбер (младата звезда на френския тенис) също регистрира загуба, дошла от 99-тия Maртерер.

Първата част започна с три последователни брейка, ката благодарение на тях Mаксимилиан успя да излезе напред в резултата с 2:1, а запазвайки аванса си, успя и да прибере в сметката си сета.

През втората част два последователни ранни пробива решиха развоя на събитията и попречиха на Юмбер да блесне с добро представяне.

Ключова роля за победата изигра стабилната игра на Mаксимилиан от основната линия, като той непрестанно натискаше съперника си, а това пречеше  на младия французин да развие играта си.

В следващия кръг германецът ще срещне гигантът Кевин Андерсън, а за да постигне успех там ще му трябва още по-убедителна игра от дъното на корта и по-добра успеваемост на второ подаване.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Индиец спря Беноа Пер в първи кръг! Уго Юмбер също отпадна В

Коментари





Следвайте ни в Facebook