Индиън Уелс: Азаренка с успешен старт; Анисимова пропусна 4 мачбола и се отказа

от в 07:16 на 13.03.2022
Мартин Петков

Виктория Азаренка в ранните часове на днешния ден излезе за първия си двубой от надпреварата в Индиън Уелс, където е двукратна шампионка и финалистка от миналата година. Съперничката ѝ на старта беше ,,щастливата губеща" Астра Шарма, с която белоруската състезателка не срещна проблеми и се справи безупречно в хода на мача, за да спечели след 6:3 7:5. За Вика предстои тежък сблъсък с Елена Рибакина в следващата фаза на надпреварата.

Световната номер 15 стартира силно, като още в самото начало си осигури пробив аванс, ала от него последва моментален рибрейк, за да се запази равенството. Азаренка не сведе глава, продължи да натиска на ретур в търсене на нов брейк и се справи, пробивайки в шестия гейм, което пък от своя страна се оказа предостатъчно, за да запише откриващия сет на сметката си.

Втората част ни донесе множество вдъхновяващи моменти, след като станахме свидетели на сериозно количество пробиви, отишли в двете посоки на корта. Двукратната шампионка от Шлема на няколко пъти изпусна преднината си, но това по никакъв начин не ѝ повлия психически, тя продължи да тормози противничката си при ретур, което ѝ позволи да сервира за спечелване на двубоя. Безупречен сервис гейм на Азаренка донесе крайния успех, който се явява първи за белоруската тенисистка по пътя към трета титла от надпреварата в Калифорния.

В един от мачовете във втори кръг, към които беше приковано вниманието, на корта се появиха Лейла Ани Фернандес и Аманда Анисимова. Представителките на новата генерация изиграха изключително оспорван двубой, в който канадката демонстрира характер, отрази четири мачбола и се поздрави с победата след 2:6 7:6(0) и отказване, което се породи от възникнала болест при американката. За финалистката от US Open следва нов тежък сблъсък, като ѝ предстои да срещне Шелби Роджърс.

Анисимова стартира по отличен начин, след като скоро след началото натрупа преднина от два пробива на сметката си, което ѝ позволи да контролира развоя на събитията. Световната номер 43 не допусна спад в следващите минути и заслужено спечели първата част.

Вторият сет ни даде възможността да се насладим на най-доброто от играта на младите състезателки, които още на старта си размениха по един брейк. Американката изглеждаше по-уверената на корта в своите удари, което се оказа ключов фактор при момента на атака от нейна страна, за да пробие, осигурявайки си нужното предимство. Всичко хубаво за Анисимова обаче приключи в този миг, след като последваха четири безуспешни опита да матереализира своите мачболи, от което Фернандес извлече огромно количество позитиви, възвърна настроението в играта си и предизвика тайбрек. В дългия гейм неразположението при представителката на домакините си пролича, поради което световната номер 18 безпроблемно изравни резултата в отделните части. Това се оказаха и последните моменти от тази среща, след като Анисимова се отказа и Лейла Ани Фернандес стигна до победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Индиън Уелс: Азаренка с успешен старт; Анисимова пропусна 4 мачбола и се отказа Мартин Петков
Теми:  
wta | Аманда Анисимова | астра шарма | виктория азаренка | индиън уелс | лейла фернандес

Коментари





Следвайте ни в Facebook