Instagram клоун: Троицки и Типсаревич се нахвърлиха върху мобилизирания Стаховски

от в 15:40 на 03.12.2022
Калоян Соколов

Серхий Стаховски сложи точка на тенис кариерата си в края на миналия сезон и определено няма за какво да съжалява в професионалния си спортен път, след като достигна до 33-тата позиция в световната ранглиста и спечели 4 титли на ниво ATP. Едва ли обаче някой е очаквал, че за украинеца ще се говори далеч повече след неговото оттегляне от тениса, отколкото преди това, а причината е, че бившият състезател остави своята съпруга и три деца, за да се завърне в родината си и да се присъедини към армията. Самият играч споделя как в подобен момент няма правилно решение, но е длъжен да продължи да представлява родината си и на този далеч по-опасен терен, като към момента участва в отбраната на Киев от руската войска и използва социалните си медии, за да събира средства в помощ на своите съмишленици и най-вече тяхното по-добро въоражение.

Навярно много от вас пък си спомнят, че Новак Джокович беше един от първите тенисисти, които се свързаха със Стаховски и предложиха своята помощ, но явно позицията на останалите сръбски тенисисти далеч не е толкова благосклонна спрямо случващото се в Украйна. Това беше разкрито от някогашната 33-та ракета на света през вчерашния ден, когато той сподели свои чатове с Янко Типсаревич и Виктор Троицки.

Бившите шампиони за "Купа Дейвис" преди няколко дни приеха да станат част от демонстративно отборно състезание в Санкт Петербург, което се провежда този уикенд и въпросната новина е провокирала Стаховски да потърси сметка на доскорошните си колеги за техните действия, а ето и какво гласят разговорите между украинеца и двамата сърби:

- съобщенията между Стаховски и Троицки

Стаховски: Виктор, разочарован съм да те видя в Русия. Явно парите са над всичко за теб.

Троицки: Безценно е да бъда в родината на своите баба и дядо. Ти си един Instagram клоун, който бърка спорта с политиката. Това няма нищо общо с войната, но тъй като я споменаваш, то моята страна премина през цялата тази гадост и не получи никаква подкрепа.

Стаховски: Чудесно, наслаждавай се. По-добре да бъда Instagram клоун, отколкото руска платена ку*ка.

- съобщенията между Стаховски и Типсаревич

Стаховски: Янко, много съм разочарован да те видя в Русия. Очевидно парите са над морала. Това е твоят избор.

Типсаревич: Наистина ли? Какво тогава би казал за следното, господин Instagram борец за свобода? Да не би ти или някой от ши*аните членове на твоето семейство да е бойкотирал под някаква форма дадено събитие, когато страната ми беше бомбардирана от НАТО преди около 20 години?

Стаховски: Наслаждавай се на парите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Instagram клоун: Троицки и Типсаревич се нахвърлиха върху мобилизирания Стаховски Калоян Соколов
Теми:  
atp | виктор троицки | любопитно | серхий стаховски | янко типсаревич

Коментари





Следвайте ни в Facebook