Интервю с Давид Ферер преди последния му професионален турнир

от в 09:19 на 03.05.2019
В
Често е приветстван като най-добрия тенисист, който никога не е печелил Голям шлем, а като основна причина за това е не друго, а именно фактът, че Давид игра по време на „Голямата четворка“.

Испанецът ще изиграе своя последен мач на професионално ниво на тазгодишната домашна надпревара в Мадрид, за да затвори зад себе си една изключителна кариера. Въпреки че Ферер в последните месеци е във финален полет, то той изигра няколко силни мача, като наниза победи срещу Саша Зверев, Сам Куери и Лука Пуй, като със сигурност и участието на Давид в испанската столица няма да мине без борба.

Акценти в кариерата на Давид Ферер:



Ферер беше многократен полуфиналист в Мелбърн и Ню Йорк и двукратен четвъртфиналист на Уимбълдън, а също и остана на второ място на финалите на ATP през 2007-ма година. Със сигурност най-голямата му титла остава в Париж през 2012-та година, а забележителното е, че това беше и неговата седма титла през онзи сезон. През 2013-та пък Ферер достига и финал на най-голямата надпревара на клей - Ролан Гарос, но устремът на упорития испанец е спрян не от кой да е, а именно от сънародника му Рафаел Надал.



"Да, разбира се, наистина съм доволен от кариерата си", каза той в Мадрид."Седем години в топ 10, много години в топ 15. Спечелих много мачове. Много се гордея с кариерата си. Разбира се, нямам Голям шлем, но винаги се опитвах да направя всичко възможно. Много съм доволен от всичко, което направих, а и играх с Роджър, Рафа, Новак и Анди Мъри - четирима от най-добрите тенисисти в историята."

Ферер все още може да намери място в ,,Залата на славата на тениса” според президента на организацията - Тод Мартин, който заяви в интервю пред Metro.co.uk, че бившият № 3 ще бъде достойно допълнение, но за момента дали това ще стане или не, остава под сериозен въпрос.

Ето и някои от най-добрите точки от кариерата на именития испанец, с които винаги ще го помним:


Източник: Metro.co.uk


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Интервю с Давид Ферер преди последния му професионален турнир В

Коментари





Следвайте ни в Facebook