Интригата е жива: Страхотни Лазаров/Донски сразиха Бублик и компания; България е в играта

от в 12:19 на 17.09.2023
Валери Андреев

България постигна победа в третия мач от двубоя си срещу Казахстан е Световна Група I на Купа "Дейвис". Казахстанците в последния момент решиха да пуснат Александър Бублик в игра и така да сложат точка на спорта, постигайки трета поредна победа, но Александър Донски и Александър Лазаров имаха други планове и се наложиха с крайното 6:3 6:4. Особено комплименти трябва да отправим към Лазаров, който беше контузен и нямаше официално изигран двубой от 4 месеца насам, но демонстрира невероятна класа на корта.

Така Димитър Кузманов и Янаки Милев ще имат шанс да осъществят обрат в сблъсъка, ако победят респективно Александър Бублик и Тимофей Скатов.

Срещата започна по възможно най-неприятния възможен начин, тъй като Донски не съумяваше да сервира на нужното ниво и се стигна до пробив. Впоследствие обаче Лазаров показа, че далеч не е забравил да играе тенис на най-високо ниво и направи някои страхотни изяви в близост до мрежата, за да се стигне до рибрейк.

Последва много тежък сервис гейм на Лазаров, в който нашите национални наваксаха пасив от 0:40 и поведоха с 2:1. Бублик пък не изглеждаше особено въвлечен в мача и на практика подари подаването си, допускайки три двойни грешки. Българите се възползваха от подаръците на своите съперници, за да се откъснат напред с 3:1, а Донски беше безпогрешен от сервис линията в следващия гейм.

Нашите момчета продължиха да посрещат на много високо ниво и си осигуриха сетбол при 5:2 в тяхна полза, но Недовиесов го спаси чрез стоп воле с рамката на ракетата. Това далеч не повлия на българите, които не трепнаха на собствен начален удар и сложиха точка на спора в откриващия сет.

Националните ни играеха също толкова вдъхновено и в началните минути на втората част, в която действаха с огромно самочувствие и често пласираха неспасяеми минаващи удари. Казахстанците пък правеха огромен двой непредизвикани грешки, като Бублик сякаш не беше на корта и скоро българите бяха напред с пробив. Скоро Донски / Лазаров имаха три поредни брейкбола, с които да решат нещата, само че не можаха да оползотворят нито един от тях и гостите намалиха пасива си до 3:4.

Оттам насетне обаче нашите момчета не трепнаха и заслужено донесоха първа точка на България в сблъсъка срещу Казахстан.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Интригата е жива: Страхотни Лазаров/Донски сразиха Бублик и компания; България е в играта Валери Андреев
Теми:  
Davis Cup | българия

Коментари





Следвайте ни в Facebook