Иржи Весели показа страхотна игра и елиминира Саша Зверев

от в 19:48 на 01.07.2019
В
Иржи Весели сътвори първата сензация при мъжете на тазгодишния Уимбълдън. Чехът игра изключително уверено и разнообразно и след 4:6 6:3 6:2 7:5 отстрни младият Саша, за да си осигури сблъсък срещу Пабло Куевас.

Първата част силите на корта бяха доста равностойни и шансове за пробив липсвах, а въпреки няколко по-трудни подавания и за двамата, Саша беше този, който успяваше да бъде по-активния. Това даде ефект върху Зверев и той се възползва от факта, че спаси по-дълъг свой гейм за 4:5 и проби с помоща на три грешки от ракетата на Весели.Иржи обаче не позволи това да му повлияе и изключително много вдигна оборотите на свой начален удар, а това мигновено даде и своя резултат, защото за целия сет той загуби едва две точки. От другата страна на корта Саша постепено губеше някак чувството си към играта и това и постепено даваше негативен ефект над самия него. Така пренасяйки добрата си игра от своите сервис геймове чехът бе този, който успя да натисне и вкара острота в разиграванията първи, а това и мигновено даде ефект, защото доведе до сериозно количество грешки на Зверев, а по този начин и той допусна два последователни пробива след 3:3.

В третата част Иржи стана дори по-уверен, защото използвайки добре отново подаването си вземаше лесно сервис геймовете си, а от своя страна Саша все повече се оплиташе в грешките си. Така комбинирайки добри излизания на мрежата и разкарвайки опонента си по дъното на корта, Весели закономерно взе превез и отново поведе с брейк за 4:1, а той показа и характер в играта си след като при 4:2 успя да се завърне от 0:40. Така запазвайки отново силата в играта си и разнообразието чехът задържа поредно свое подаване и успя да поведе в отделните части.В четвъртия сет силите на корта се изравниха, а въпреки че Саша най-после успяваше да контролира ситуацията в своите сервис геймове, то отсреща Иржи вече беше твърде уверен и перфектно дирижираше играта си, комбинирайки волета, къси топки и устойчивост от дъното на корта. Дрматаичен за чеха се оказа третият гейм, където той трябваше да отразява общо три брейкбола, а един от тях той елиминира с прекрасна къса топка. Впоследствие Саша поддържаше постоянно високо ниво в играта си на свой сервис и се разминаваше от непреиятностите без проблемно, докато въпреки че Иржи срещаше малко повече трудности също се справяше без да трябва да отразява брейкболове. Това обаче се промени и поради това не се стигна до тайбрек, защото Иржи успя да изиграе силен 12-ти гейм, запазвайки спокойствие и карайки Саша да греши на няколко пъти, а с това и успя решително да пробие като така и да сътвори сензацията на деня.


Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Иржи Весели показа страхотна игра и елиминира Саша Зверев В

Коментари

Следвайте ни в Facebook