Исканията на Джокович за подобряване на условията в Мелбърн бяха отхвърлени

от в 11:48 на 18.01.2021
Мирела Николова

В последните няколко дни ставаме свидетели на безброй нелепи ситуации във връзка с противоепидемичните мерки преди първия за годината турнир от Големия шлем - пасажерите от 3 самолетни полета са поставени под пълна изолация, без право да излизат от стаите си, което по всяка вероятност ще повлияе на подготовката им за турнира. В допълнение към това някои от състезателите се оплакаха в социалните мрежи от предлаганата им храна, а Анастасия Павлюченкова дори засне клип, в който се вижда как мишка се разхожда най-обезпокоявано в хотелската ѝ стая.

Новак Джокович, който миналата година се оттегли от президентския си пост в Съвета на играчите на АТР и основа отделна организация, наречена Професионална асоциация на тенисистите (РРТА), през вчерашния ден изпрати писмо до ръководните органи на АТР, в което изисква подобряване на условията за играчите, карантинирани в Мелбърн. Днес обаче става ясно, че исканията на световния номер едно са били отхвърлени от Тенис Австралия. 

Управителят на щата Виктория - Даниел Андрюс, излезе с изявление:

"Знам, че имаше доза недоволство от някои играчи относно правилата, свързани с пандемията от коронавирус, но те няма да се променят, тъй като произхождат от Съвета за обществено здраве. Хората са свободни да излагат своите предложения, но крайният отговор е "не".

Той също така отбеляза, че състезателите са били добре информирани за сценария и ограниченията, на които ще бъдат подложени по време на престоя си в Мелбърн още преди да отпътуват за австралийския град - нещо, което многократно бе оспорено от тенисистите. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Исканията на Джокович за подобряване на условията в Мелбърн бяха отхвърлени Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook