Искрите на корта са гарантирани: Циципас спря изненадата на турнира и оформи шоу с Медведев!

от в 09:16 на 08.10.2024
Елеонора Александрова

Двубоят между Стефанос Циципас и Александър Мюлер бе един от многото отложени мачове от третия кръг на турнира в Шанхай, но днес най-после слънцето изгра в китайския мегаполис и двамата тенисисти най-после излязоха на корта. Изненади нямаше и Циципас се наложи с крайното 6:3 7:5 над една от големите изннеади в турнира за 1 час и 28 минути игрово време, като по този начин оформи зрелищен сблъсък срещу Даниил Медведев (руснакът води с 9:4 в преките мачове), с когото в миналото почти са стигали до бой на корта, а в последните две срещи между двамата, победителят впоследствие започваше да танцува.

Срещата започна на ниски обороти, като двамата тенисисти разчитаха предимно на началните си удари. С течение на времето, гъркът повиши качеството си на игра и наказваше всеки един по-плитък удар на световния номер 74. В резултат на това, световният номер 12 не само съумя да реализира пробив в шестия гейм, но и да удвои аванса си, за да пречупи съпротивата в първия сет на дебютанта в тази фаза на надпреварите от "Мастърс" сериите.

Втората част също започна равностойно, но Циципас минаваше с видимо по-голяма лекота през сервис геймовете си и изчака момента, в който французинът да пропусне няколко първи подавания, за да го натисне от ретур и заслужено да осъществи брейк в шестия гейм.

 Наглед всичко в срещата беше решено на този етап, само че бившият номер три допусна колебания при затванряето на двубоя, а Мюлер показа защо е отстранил Феликс Оже-Алиасим и изравни за 5:5, но радостта му бързо беше помрачена и фаворитът сложи точка на спора с нов пробив при 6:5, който дойде след светкавичен минаващ удар.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Искрите на корта са гарантирани: Циципас спря изненадата на турнира и оформи шоу с Медведев! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | стефанос циципас | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook