Иснър достигна четвъртфиналите в Делрей Бийч след комфортен успех над Лацко. Ще срещне Манарино

от в 02:29 на 21.02.2019
В
Вторият поставен на турнира от сериите АТР 250 в Делрей Бийч Джон Иснър постигна комфортен успех над словака Лукаш Лацко с 6:4 6:2. Иснър демонстрира изключителна увереност и солидност в представянето си на корта, а Лацко бе равностоен на представителя на домакините в началото на срещата, но в критичните моменти ръката на 133-тия в света бе далеч от спокойна, което му костваше загубата на първата част, а скоро и на мача. С тази си победа американецът се класира на четвъртфиналите в Делрей Бийч, където той ще срещне осмия поставен Адриан Манарино, отстранил Денис Истомин след 6:2 7:6(3) по-рано днес.

Първият сет на мача между Иснър и Лацко в началото бе равностоен, като двамата задържаха подаванията си бързо и безпроблемно.

Все пак при 4:4 словакът направи няколко изключително неуверени отигравания, а деветият в света само това и чакаше.

Резултат с изображение за john isner delray beach 2019Джон тогава достигна до брейкбол, в който умело се защитаваше, но все пак Лацко накрая си издейства огромно предимство в разиграването, след като имаше на разположение рутинно воле, с което да изравни точките в гейма, но в този момент ръката му съвсем се скова и той изкара удара си в аут, което бе абсолютно достатъчно за гиганта, който след поредния си нулев сервис гейм поведе със сет само за половин час игра.

Статистиката на сервис на Иснър в първата част бе изумителна, като американецът загуби само една точка в рамките на откриващия сет, вкара цели 86% първи сервиси и спечели всички точки на първо подаване, а също така и заби 12 директни точки от начален удар. Средната продължителност в сервис геймовете на втория поставен също така бе изключително впечатляваща - едва малко над една минута.

Във втория сет при 1:1, отново след прекалено неубедителна игра от страна на словака, Иснър достигна до цели шест точки за пробив, всичките от които обаче бяха отразени от Лацко, който в крайна сметка поведе с 2:1.



Скоро в ,,Тилдъновия гейм" Лукаш пак бе изправен пред трудности на сервис, но този път само един брейкбол бе нужен на представителя на домакините, за да реализира пробив.

Тогава обаче последва спад в подаването на деветия в света, който изостана с 15:40, но след мощен ас и зашеметяващ бекхенд уинър по правата тези възможности бяха заличени.

Скоро Джон поведе с 5:3, а в последвалия гейм Лацко допусна нова порция грешки, давайки мачбол на съперника си.

След нов форхенд, забит в мрежата от словака, мачболът бе и реализиран от Иснър, което означаваше, че той печели втората част с 6:3, а с това - и мача.

 

Адриан Манарино пък тотално надигра Денис Истомин в първия сет на мача им за 27 минути. Французинът не срещна трудности на сервис, като проби опонента си два пъти, за да поведе в частите.

Във втория сет двамата задържаха сервис геймовете си, когато при 4:3 Истомин реализира първата и единствената си възможност за пробив в мача, а сервирайки за изравняване на частите, дори имаше и сетбол, но той бе опропастен след неуверена игра от основната линия, а впоследствие узбекистанецът загуби и преимството си от брейк. 

Така се стигна до тайбрек, в който Манарино пое инициативата от рано, а при 5:2 реализира поредния си минибрейк, с което си издейства четири поредни мачбола.

Първият бе отразен, но вторият, който бе на начален удар на французина, бе реализиран, като така след 78 минути игра осмият поставен си осигури място на четвъртфиналите на турнира, където ще се изправи именно срещу Иснър.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иснър достигна четвъртфиналите в Делрей Бийч след комфортен успех над Лацко. Ще срещне Манарино В

Коментари





Следвайте ни в Facebook