Иснър отново се оказа непреодолимо препятствие за Манарино; Шварцман и Нори също продължават напред в Акапулко

от в 02:55 на 27.02.2019
В
След като през изминалата седмица Джон Иснър отстрани Адриан Манарино от турнира в Делрей Бийч в последователни сетове, американският бомбардир отново елиминира френския левичар, този път в трисетов мач в Акапулко, след 6:3 4:6 6:3. Други тенисисти, които днес също записаха победи, са Диего Шварцман, надделял над Мариуш Копил с 6:3 4:6 6:1, както и Камерън Нори, който се справи със съпротивата на Йошихито Нишиока след 6:2 2:6 6:2.

Днес, изненадващо за Иснър, в неговия двубой не се наблюдаваха тайбреци, както обикновено. Всички сетове се решиха с един пробив, като в края на третия американецът реализира и втори такъв, с който затвори срещата в своя полза.В първия сет Иснър проби късно при 4:3, а след рутинно затвърждаване гигантът спечели частта, докато във втората фаза на двубоя двамата не срещаха никакви затруднения на начален удар до 5:4 за французина, когато третият поставен изведнъж се оказа изоставащ с 0:40 след няколко блестящи ретура от ракетата на левичаря.

Още един превъзходен такъв означаваше и нулев пробив, с което сетовете бяха изравнени.

В решаващата част обаче Иснър отново заигра на високо ниво, като при 2:2 на точка за пробив изстреля безкомпромисен ретур уинър от форхенд по обратния диагонал, с което си издейства и огромно предимство.

Гигантът затвърди, като още при 5:3 Джон се снабди с точки за спечелване на срещата.Първата бе изпусната, но при втората американецът отново се измести да посреща от дланния си удар, като този път той не успя да реализира уинър, но пък предизвика грешка на опонента си, което бе и абсолютно достатъчно за Иснър, който така си гарантира успеха в мача.

Във втория кръг на турнира американецът ще се изправи срещу сънародника си Сам Куери или ,,щастливия губещ" Гийермо Гарсия-Лопез.

 

Шварцман се справи с Копил с подобен резултат пък, като и в този мач на нисичкия аржентинец брейкове не липсваха. В началото на първия сет двамата си размениха по един, а в ,,Тилдъновия гейм" Диего осъществи решителен пробив, като на четвъртия поставен не му се наложи и да сервира за частта, след като отново спечели гейм на ретур.

Във втория сет отново пробиви не липсваха, а Шварцман на два пъти повеждаше с такъв, но и в двата случая бе догонен.

В крайна сметка, отново ,,Тилдъновия гейм" излезе решаващ, но този път румънецът направи решителен пробив, а впоследствие измъкна и своето подаване от 0:40, за да поведе с 5:3.

Шварцман все пак не повтори грешката на съперника си от първата фаза на срещата и умело сервира за оставане в сета, но Мариуш бе безкомпромисен и след нулево подаване изравни частите в мача.

Последният сет започна с ранен брейк за четвъртия поставен, който сервирайки за 4:1, измъкна подаването си от 15:40, а това видимо обезсърчи Копил, който допусна двоен пробив. Така доиграването на този мач се превърна в чиста формалност и след нов гейм на начален удар, завършил с успех, Шварцман се класира за втория кръг на надпреварата.

 

Мачът между Нори и Нишиока може да се определи като рядко срещан такъв, при положение че и двамата тенисисти са левичари. А пробиви, както и възможности за пробиви, не липсваха, като в първия сет брейкшансовете общо бяха цели 13.

В началото на първата част двамата си размениха по един гейм при посрещане за 2:2, когато британецът спринтира до края на частта, реализирайки два поредни пробива, с което затвори и сета с 6:2.

Във втората фаза на срещата Нишиока имаше отявлено предимство в размените от дъното на корта, като нисичкият японец по всякакъв начин надиграваше опонента си.

Това доведе до главоломния аванс от 5:0 за Йошихито, който даже имаше и сетбол на свой сервис за реализиране на геврек, но Нори съумя да се пребори за честта си в този сет.

При втория си опит на начален удар за затваряне на частта обаче японецът не сгреши и вкара мача в трети сет.

В средата му двамата си размениха три поредни пробива, от които два бяха в полза на британеца, който впоследствие най-накрая съумя да спечели сервис гейм, повеждайки с 5:2.

Нори побърза да приключи мача още там, а той успя и да изпълни тази задача, пробивайки съперника си за трети пореден път, с което британецът се класира за следващия кръг в Акапулко, където той ще срещне именно четвъртия поставен Диего Шварцман.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Иснър отново се оказа непреодолимо препятствие за Манарино; Шварцман и Нори също продължават напред в Акапулко В

Коментари

Следвайте ни в Facebook